batboy, mamablog, voorzorgsmaatregelen

Voorzorgsmaatregelen voor een dagje uit

De zomer vakantie is bijna in zicht en dan ga je misschien wel een keer een leuk dagje uit naar bijvoorbeeld een dierentuin, speeltuin, pretpark of een andere plek waar veel mensen zijn. Door drukte kan het voorkomen dat je je kindje uit het oog verliest. Dat wil geen ouder meemaken en dus neem je voorzorgsmaatregelen.

Je kindje uit het oog verliezen

Je verliest je kind(eren) geen moment uit het oog, maar op plekken waar het heel druk is kan het best voorkomen dat je een fractie van een seconde even niet oplet en dat je je kindje dan kwijt raakt in de menigte. Of dat je kindje lekker aan het spelen is in de speeltuin. De hele tijd zie je je kindje spelen en op het andere moment is hij of zij opeens verdwenen. Dat wil geen ouder meemaken!

 

Voorzorgsmaatregelen

Wanneer je een dagje uit gaat is het verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen.

 • Schrijf je mobiele nummer op de pols van je kindje. Om te vermijden dat het nummer wegvaagt door zweet of regen kan je het nummer bedekken met een vloeibare pleister. Dit zou beter zijn voor Sten, want een armbandje zou hem irriteren en dan blijft hij er steeds aan trekken!
 • Vlak voordat je weggaat is het handig om met je mobiel een foto van je kind(eren) te maken. Zo heb je precies de juiste foto van je kindje hoe hij of zij er op dat moment uitziet qua kleding en haar.
 • Trek je kindje opvallende kleding aan, zoals bijvoorbeeld een felle kleur jas. Zo heb je eerder kans dat je je kindje ergens ziet.
 • Laat je kindje een SOS polsbandjes dragen. Er zijn heel veel verschillende designs voor jongens en meisjes. Er zijn ook polsbandjes waar je de gegevens van je kindje kan laten ingraveren.  Zo vinden jongens het ook nog eens leuk om een armbandje te dragen!

 

Neem jij ook voorzorgsmaatregelen als je een dagje weggaat?

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Leonie van Mil schreef:

  Wat een goeie tips. Ik had wel eens gehoord van je telefoonnummer op de pols te schrijven, maar inderdaad fijn om er iets overheen te sprayen, zodat het ook zichtbaar blijft. Super!

  • Batboy schreef:

   Ja voor Sten zou dat ideaal zijn met een vloeibare pleister, maar ik denk dat Deon zo’n polsbandje leuker vind en er zitten hele leuke bij!

 2. Shannon Sheila schreef:

  Zulke voorzorgsmaatregelen neem ik eigenlijk nooit. Eigenlijk wel handig inderdaad. Je moet er niet aan denken je kind kwijt te raken. Het gevoel dat je voor een vangnet hebt gezorgd is ook wel erg geruststellend.

  • Batboy schreef:

   Deon heeft meestal ook een opvallende kleur jas aan als hij naar school gaat, anders kan ik ‘m overal zoeken buiten en nu pik ik hem er zo uit!

 3. Birgit schreef:

  Die foto is een goede tip!
  Verder schrijven wij altijd met pen of stift ons telefoonnummer op de onderarm :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.