kruidvat, hansaplast, pleister, pleisterspray

Goed voorbereid

zon, zomervakantie, kinderen, kwijtraken

De zomer vakantie is bijna in zicht en dan ga je misschien wel een keer een leuk dagje uit naar bijvoorbeeld een dierentuin, speeltuin, pretpark of een andere plek waar veel mensen zijn……

Je kindje uit het oog verliezen

Je verliest je kind(eren) geen moment uit het oog, maar op plekken waar het heel druk is kan het best voorkomen dat je een fractie van een seconde even niet oplet en dat je je kindje dan kwijt raakt in de menigte. Of dat je kindje lekker aan het spelen is in de speeltuin. De hele tijd zie je je kindje spelen en op het andere moment is hij of zij opeens verdwenen. Dat wil geen ouder meemaken!

Als wij ergens naartoe gaan zorg ik er altijd voor dat mijn kinderen opvallende kleding aan hebben zoals bijvoorbeeld een opvallend ( fel ) gekleurd shirt of jas. Zo heb je eerder kans dat je je kindje ergens ziet.

SOS polsbandjes

Ook kan je tegenwoordig hele leuke SOS Polsbandjes kopen voor je kindje. Er zijn heel veel verschillende designs. Hieronder een voorbeeld van polsbandjes die je o.a. kan bestellen bij weethoeikheet. Er zijn ook polsbandjes waar je de gegevens van je kindje kan laten ingraveren.  Zo vinden jongens het ook nog eens leuk om een armbandje te dragen!

sos, kinderpolsbandjes, weet hoe ik heet
SOS kinderpolsbandjes

Voorzorgsmaatregelen

Je kan ook je mobiele nummer op de pols van je kindje schrijven. En om te vermijden dat het nummer wegvaagt door zweet of regen kan je het nummer bedekken met een vloeibare pleister. Dit zou beter zijn voor Sten, want een armbandje zou hem irriteren en dan blijft hij er steeds aan trekken!

En vlak voordat je een dagje weggaat is het handig om met je mobiel een foto van je kind(eren) te maken. Zo heb je precies de juiste foto van je kindje hoe hij of zij er op dat moment uitziet qua kleding en haar.

 

Neem jij ook voorzorgsmaatregelen als je een dagje weggaat?

 

 

5 gedachten over “Goed voorbereid”

    1. Ja voor Sten zou dat ideaal zijn met een vloeibare pleister, maar ik denk dat Deon zo’n polsbandje leuker vind en er zitten hele leuke bij!

  1. Zulke voorzorgsmaatregelen neem ik eigenlijk nooit. Eigenlijk wel handig inderdaad. Je moet er niet aan denken je kind kwijt te raken. Het gevoel dat je voor een vangnet hebt gezorgd is ook wel erg geruststellend.

    1. Deon heeft meestal ook een opvallende kleur jas aan als hij naar school gaat, anders kan ik ‘m overal zoeken buiten en nu pik ik hem er zo uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *