speelgoed van vroeger, mamablog, batboy

Speelgoed van vroeger

Speelgoed van vroeger waar mijn kinderen ook nog mee spelen, hoe leuk is dat? 

Speelgoed van vroeger

Speelgoed bewaren of weggeven, maar wie wat bewaard heeft wel wat ;).

Het wasbeertje heb ik gekregen voor mijn 1ste verjaardag. Mijn moeder heeft het altijd bewaard en is nu zo’n 33 jaar oud. Mijn kinderen spelen er nu ook mee. Deon heeft hem een beetje toegeëigend dus heb ik er voor Sten ook één gekocht. Niet dezelfde, maar wel een oude. Het schildpadje is van Fischer Price en Sten vind het erg leuk om er mee te wandelen.

schildpadje, trekbeest, nostalgie, batboy, oud speelgoed, speelgoed, spelen

Disney

Mijn moeder kocht vroeger bij de Hema Disney figuurtjes en daar speelde ik uren mee. Mijn lievelings figuurtje was de kleine Mickey Mouse met zijn gele pyjama, omdat hij een heel klein Donald Duckje in zijn hand heeft.

Ook kon je vroeger bij het tankstation BP sparen voor Smurfen figuurtjes en al die poppetjes zitten nu in een kistje ( het zijn er onderhand al ruim 200 ). Daar spelen Deon en Sten ook nog heel erg veel mee. De ‘kleine dingen’ noemen we dat.

hema, disney, donald duck, mickey mouse, kwik kwek en kwak, pluto, batboy, katrien, goofy, willie wortel, dagobert

Zo heb ik nog wel een aantal dingen van vroeger waar mijn kinderen nu mee spelen. Zoals bijvoorbeeld de oliefantjes voor aan de kinderwagen. Het is toch grappig dat toen ik een baby was het bij mij in de kinderwagen hing en nu gebruik ik het in de kinderwagen voor mijn eigen kinderen.

De Roze Panter heeft mijn moeder vroeger in een speciaal winkeltje gekocht en daar kon ze waarschijnlijk geen afstand van doen en heeft ze dus bewaard. Hij is trouwens nog net zo fel roze als vroeger. Het hobbelpaard staat nu bij Deon op zijn kamer.

speelgoed van vroeger, roze panter, hobbelpaard

De opblaas gorilla heb ik in Spanje gekocht en had hem altijd op mijn kamer staan ( stiekem vond ik dat wel een beetje eng ). Mijn moeder heeft deze ook altijd bewaard. Zo’n grote stoere gorilla vind Deon natuurlijk helemaal geweldig ( en misschien stiekem ook wel een beetje eng 😉 ).  Het beest wat ik op mijn schoot heb ( het is een handpop ) heb ik trouwens ook nog steeds.

opblaas, gorilla

Heb jij ook nog speelgoed van vroeger waar jouw kind(eren) nu ook mee speelt/spelen?

Lees ook: 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 11 Comments
 1. Yvonne schreef:

  Wat leuk! Ik heb heel veel bewaard. Mijn boomhuis, een aantal auto’s, knikkers, playmobil, barbies (daar worden de boys niet heel blij van). En nog best veel knuffels…

 2. Carin schreef:

  Ik heb ook heel veel bewaard, Polly pocket, LEGO, duplo, knuffels, houten speelgoed, barbie’s enz. De kleinkinderen spelen er nu maar wat graag mee

 3. Yvonne schreef:

  Mijn ouders hebben veel bewaard. Auto’s, barbies en lego. Mijn zoontje speelt hier ook erg graag mee. En ik vind het leuk om te zien waar ik vroeger mee speelde. Jeugdsentiment. 😊

 4. Nathalie schreef:

  Ik heb van vroeger alleen barbiepoppen, normale poppen en meisjeslego geloof ik. Mijn ouders hebben voor mijn broertje, knexx, duplo en lego bewaard.

 5. Leonie van Mil schreef:

  Wat goed dat je zo veel hebt bewaard waar je kinderen nog iets aan hebben. Ik had vroeger een speelboom waar ik uren mee heb gespeeld. Die heb ik toen verkocht op de rommelmarkt in mijn puberteit. Ik heb daar zo’n spijt van gehad. Laatst zag ik precies zo’n zelfde speelboom in een winkel staan. Nieuw is ie 80 euro (!!). Ik kan wel huilen 😉

  • Batboy schreef:

   Ja kan me voorstellen dat je er nu wel om kan huilen! Maar ja in de puberteit denk je niet aan bewaren voor later voor je kinderen… Wat is dat dan voor speedboom?

 6. Sheila schreef:

  Wat gaaf, dat wasbeertje! Ik wou dat mijn moeder mijn speelgoed heeft bewaard, maar dat is helaas niet zo. Het lijkt me fantastisch om mijn kinderen iets van mezelf te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.