een mini drone, mamablog, batboy

Spelen met een mini drone

Wist jij dat er zulke kleine drones bestaan? De jongens vinden hem erg schattig en lachen zich een deuk wanneer hij door de kamer vliegt. Wij ontvingen een mini drone van Drone kopen online en zijn nu al twee weken aan het vliegen. Wie van ons heeft zijn vliegbrevet gehaald?

Mini drone

Wij ontvingen de mini drone : Cheerson CX-10WD.  Deze drone is echt heel klein en de jongens vinden hem erg schattig (ja, ik vind hem ook schattig). Hij is zo klein (4 x 4 x 2.5 cm), dat hij gemakkelijk in je handpalm past en weegt maar 170 gram.

mamablog, batboy, een mini drone

De Cheerson CX-10WD is ideaal voor beginnende piloten (zoals wij dus). Je kan hem namelijk in 3 verschillende standen laten vliegen en zo bepaal je zelf hoe hard je de drone laat vliegen. Aan de voorkant zit een 0,3 megapixel camera. Hiermee kun je foto’s maar ook filmpjes maken. De mini drone beschikt ook nog over een barometer.

Vliegensvlug

De drone bestuur je d.m.v. de CX-10WIFI app die je gratis kunt downloaden. Wanneer je de drone aanzet heeft hij ook nog leuke led verlichting.

een mini drone, mamablog, batboy

We zijn binnen begonnen met oefenen. De drone schiet heel snel omhoog en knalde zo tegen het plafond aan. Het besturen vinden we niet echt makkelijk en dat kleine ‘eigenwijze’ ding is super snel! Het besturingssysteem van de app zit er zo uit:

een mini drone, mamablog, batboy

Wanneer de drone aan is kun je direct live meekijken op je telefoon of tablet.

Naar buiten

Omdat de drone steeds crashte zijn we maar naar buiten gegaan, maar makkelijker ging het niet. Het besturen is (voor ons) niet makkelijk en hij is een paar keer flink neergestort. Gelukkig kan hij goed tegen een stoot (en er zitten reserve propellers bij mocht het toch mis gaan).

Het leek ons ook wel leuk om een paar foto’s te maken in de lucht met de camera, maar omdat we zo geconcentreerd met het besturen bezig waren kon ik alleen een foto maken nadat hij was neergestort.

een mini drone, mamablog, batboy

De kwaliteit van de foto vind ik trouwens erg goed, dat had ik niet verwacht van onze eigenwijze drone. Alle foto’s en filmpjes die je maakt worden meteen op je smartphone of tablet opgeslagen.

Toen we dachten dat we het vliegen onder de knie hadden, was de accu leeg 🙁 . Met de bijgeleverde USB-kabel laad de drone zich binnen 30 minuten op en kun je daarna weer 5 minuten vliegen. Wel erg jammer, want die minuten vliegen voorbij 😉 .

Geen vliegbrevet

Helaas, wij zijn allemaal gezakt. De drone vliegt bij het opstijgen direct alle kanten op en het besturen met de smartphone vinden wij niet handig. We geven de moed natuurlijk niet op en oefening baart kunst dus wij gaan gewoon door met vliegen.

Voor de handige piloten hebben ze ontzettend veel keus in drones, zelfs roze!

Heb jij weleens gevlogen met een drone? Wat vind jij van deze mini drone?

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking en bevat een opgestuurd product.

 

 

 

 

 

 

24 gedachten over “Spelen met een mini drone”

  1. Wat een leuk en eigenwijs apparaat. Ik heb er nog nooit eentje bestuurd, maar dat zal niet lang meer duren, aangezien de kids er al om vragen. Ik had niet gedacht dat je zo zou moeten oefenen. Veel succes nog!

  2. Leuke gadget! De foto’s zijn inderdaad niet slecht. Jammer dat het besturen best nog wel lastig is, maar ik ken genoeg “grotere jongens” die het een leuk speeltjes zouden vinden 😉

  3. Wat een gave drone en heb even al gespiekt op de website om te zien hoe duur die is. Misschien dat ik het binnenkort wel overweeg om te kopen, althans ik denk dat de kinderen dit wel erg gaaf zullen vinden.

  4. Echt heel erg cool maar ik denk dat ik er ook niet handig in zou zijn. Ik vind het zo knap dat er mensen zijn die deze dingen wel goed kunnen besturen, maar ik ben er denk ik niet een van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *