een mini drone, mamablog, batboy

Spelen met een mini drone

Wist jij dat er zulke kleine drones bestaan? De jongens vinden hem erg schattig en lachen zich een deuk wanneer hij door de kamer vliegt. Wij ontvingen een mini drone van Drone kopen online en zijn nu al twee weken aan het vliegen. Wie van ons heeft zijn vliegbrevet gehaald?

Mini drone

Wij ontvingen de mini drone : Cheerson CX-10WD.  Deze drone is echt heel klein en de jongens vinden hem erg schattig (ja, ik vind hem ook schattig). Hij is zo klein (4 x 4 x 2.5 cm), dat hij gemakkelijk in je handpalm past en weegt maar 170 gram.

mamablog, batboy, een mini drone

De Cheerson CX-10WD is ideaal voor beginnende piloten (zoals wij dus). Je kan hem namelijk in 3 verschillende standen laten vliegen en zo bepaal je zelf hoe hard je de drone laat vliegen. Aan de voorkant zit een 0,3 megapixel camera. Hiermee kun je foto’s maar ook filmpjes maken. De mini drone beschikt ook nog over een barometer.

Vliegensvlug

De drone bestuur je d.m.v. de CX-10WIFI app die je gratis kunt downloaden. Wanneer je de drone aanzet heeft hij ook nog leuke led verlichting.

een mini drone, mamablog, batboy

We zijn binnen begonnen met oefenen. De drone schiet heel snel omhoog en knalde zo tegen het plafond aan. Het besturen vinden we niet echt makkelijk en dat kleine ‘eigenwijze’ ding is super snel! Het besturingssysteem van de app zit er zo uit:

een mini drone, mamablog, batboy

Wanneer de drone aan is kun je direct live meekijken op je telefoon of tablet.

Naar buiten

Omdat de drone steeds crashte zijn we maar naar buiten gegaan, maar makkelijker ging het niet. Het besturen is (voor ons) niet makkelijk en hij is een paar keer flink neergestort. Gelukkig kan hij goed tegen een stoot (en er zitten reserve propellers bij mocht het toch mis gaan).

Het leek ons ook wel leuk om een paar foto’s te maken in de lucht met de camera, maar omdat we zo geconcentreerd met het besturen bezig waren kon ik alleen een foto maken nadat hij was neergestort.

een mini drone, mamablog, batboy

De kwaliteit van de foto vind ik trouwens erg goed, dat had ik niet verwacht van onze eigenwijze drone. Alle foto’s en filmpjes die je maakt worden meteen op je smartphone of tablet opgeslagen.

Toen we dachten dat we het vliegen onder de knie hadden, was de accu leeg 🙁 . Met de bijgeleverde USB-kabel laad de drone zich binnen 30 minuten op en kun je daarna weer 5 minuten vliegen. Wel erg jammer, want die minuten vliegen voorbij 😉 .

Geen vliegbrevet

Helaas, wij zijn allemaal gezakt. De drone vliegt bij het opstijgen direct alle kanten op en het besturen met de smartphone vinden wij niet handig. We geven de moed natuurlijk niet op en oefening baart kunst dus wij gaan gewoon door met vliegen.

Voor de handige piloten hebben ze ontzettend veel keus in drones, zelfs roze!

Heb jij weleens gevlogen met een drone? Wat vind jij van deze mini drone?

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking en bevat een opgestuurd product.

 

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 24 Comments
 1. Gabrielle schreef:

  Super leuk! Met een drone vliegen lijkt mij ook super moeilijk 😉 Ik heb trouwens nog nooit zo’n kleine drone gezien echt super handig ook voor op reis.

 2. Jamey schreef:

  Oh wat leuk zeg! Wij hebben tijdens ons tripje naar Spanje ook een drone meegenomen. Je kunt er zulke toffe beelden mee maken!

 3. Marion schreef:

  Als dit een drone is voor kinderen dan lijkt het mijn nogal ingewikkeld om te besturen. Maar als je het eenmaal door hebt dan is het leuk speelgoed.

 4. Kimberley schreef:

  Wat een leuk en eigenwijs apparaat. Ik heb er nog nooit eentje bestuurd, maar dat zal niet lang meer duren, aangezien de kids er al om vragen. Ik had niet gedacht dat je zo zou moeten oefenen. Veel succes nog!

 5. Lodi schreef:

  Super gaaf, maar het lijkt me ook wel heel lastig om te besturen. Al denk ik dat de jongens het helemaal te gek zouden vinden.

 6. Natalie schreef:

  Wij hebben op het werk ook eentje met een kleine camera, heel grappig om te zien! Alleen het geluid is nogal irrirant, bzzzzzz!

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Ik heb er nog nooit mee gevlogen en het klinkt wel moeilijk als ik het zo lees. Ik moest wel lachen dat je alleen een foto kon maken nadat hij was neergestort : )))

 8. Dhini schreef:

  Superleuk en gaaf en echt zo ini mini. Ik heb hem ook en ik word wel gespannend door geluidje. En je?

 9. Nicole Orriëns schreef:

  Wat ik hier ook leuk aan vind is dat het buiten gespeeld kan worden. Alles dat kinderen naar buiten helpt vind ik goed speelgoed.

 10. Wat leuk dat je er ook foto’s en filmpjes mee gemaakt kunnen worden. Dat lijkt me erg leuk om te doen. De jongens zullen er vast steeds beter in worden. Succes met vliegen!

 11. Ineke schreef:

  Wauw zo leuk! Hier hebben we een grote 🙂

 12. Blogger Gwendy schreef:

  Scherpe foto’s idd! Erg leuk om voor de kleintjes mee te oefenen tot ze klaar zijn voor het grote werk.

 13. Ja, één keer bij mijn man op werk. Daar hebben ze er ook twee maar die waren veel groter. Wat leuk en grappig zo’n minidrone!

 14. Sherry schreef:

  Wat gaaf zo een gadget wil ik ook wel. Minidrone wil ik ook kopen.

 15. Manon schreef:

  Voor kinderen lijkt die mij wel lastig te besturen maar ik vind het een heel leuk ding

 16. Fleur schreef:

  Leuke gadget! De foto’s zijn inderdaad niet slecht. Jammer dat het besturen best nog wel lastig is, maar ik ken genoeg “grotere jongens” die het een leuk speeltjes zouden vinden 😉

 17. Farah schreef:

  Wat een gave drone en heb even al gespiekt op de website om te zien hoe duur die is. Misschien dat ik het binnenkort wel overweeg om te kopen, althans ik denk dat de kinderen dit wel erg gaaf zullen vinden.

 18. Melissa krijns schreef:

  Ik heb een mini drone gehad maar die was steeds binnen 2 min leeg. Wat echt super jammer is dan kan je niet echt vliegen.

 19. Suzanna schreef:

  Echt heel erg cool maar ik denk dat ik er ook niet handig in zou zijn. Ik vind het zo knap dat er mensen zijn die deze dingen wel goed kunnen besturen, maar ik ben er denk ik niet een van.

 20. marjolein schreef:

  Super leuk, dat is echt the bomb als ik daar thuis mee aan zou komen. heel erg leuk! Klein en compact, tof om te geven

 21. Kevin schreef:

  Ja super leuke een mini drone.. ik heb mijn vader er 1 cadeau gedaan.. vliegt inderdaad alle kanten op Haha.. en inderdaad de foto’s zijn best mooi

 22. Dafne schreef:

  Dit type drone kende ik nog niet! Leuk en handzaam.

 23. Linda Meester schreef:

  Ik zou als de dood zijn dat onze lampen of apparatuur beschadigen met die lollige dochters van ons

 24. Lisa schreef:

  Wat is deze gaaf zeg! Ik gebruik een professionele voor mijn foto’s en video’s maar dit zou ik wel graag de straten mee onveilig willen maken haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.