mini kerstmannetjes, vilt

Schattige mini kerstmannetjes knutselen van vilt

Sommigen hebben de kerstboom al staan, wij wachten tot na Sinterklaas. We zijn al wel bezig met leuke kerstknutsels, zoals deze mini kerstmannetjes knutselen van vilt. Erg leuk om in de kerstboom te hangen of geef ze cadeau aan opa en/of oma.

Mini kerstmannetjes voor in de kerstboom

Deze kerstmannetjes zien er zo schattig uit en ze zijn heel makkelijk te maken met je kind(eren). Maak ze voor jezelf en hang ze in de kerstboom, aan een kerstkrans bij de voordeur of zet ze op de schouw.

Voor kinderen die nog niet zo handig zijn met een schaar kun je vast wat voorbereiden door alles alvast te knippen. Je kindje kan dan het gezichtje maken en alles aan elkaar lijmen. Ook handig is om vast een voorbeeld te maken zodat je kindje het kan gaan namaken.

Benodigdheden

  • Rood vilt
  • Wit vilt
  • Textiellijm
  • Mini pompons
  • Rood of goud draad
  • Stiften

Kerstmannetjes maken

Knip uit rood vilt een cirkel van ongeveer 10 cm doorsnede. Knip deze tot het midden door en maak er een kegel van. Deze lijm je met textiellijm aan elkaar vast. Knip uit wit vilt het gezichtje en teken met stift ogen en een mond. Voor de wangen hebben we pastelkrijtjes gebruikt. Plak het gezichtje met textiellijm op de kegel.

kerstmannetjes knutselen

Rijg een mini pompon door het draad en de kegel. Omdat de pompons uit elkaar kunnen vallen, spuit je er wat haarlak op voor extra stevigheid. Maak een lus in het draad en je mini kersthangertje is klaar!

kerstmannetjes knutselen

kerstmannetje

Meer leuke kerstknutsels

Deze mini kerstmannetjes knutselen is een hele leuke bezigheid om met je kind(eren) te doen en helemaal niet moeilijk. En hoe leuk is het om deze cadeau te geven aan opa en/of oma of je juf/meester?

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer leuke kerstknutsels maken? Wat dacht je ervan om je eigen kerstdorpje te maken of  deze leuke kerstwasknijpers om je kerstkaarten aan op te hangen.

 

Heb jij de kerstboom al staan of wacht je ermee tot na Sinterklaas?

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. René schreef:

    Wat een ontzettend leuke kerstknutsels hebben jullie gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.