Sinterklaas surprise, pizzapunt, pizza surprise

Een pizza surprise knutselen voor Sinterklaas

Om op te vreten, deze pizza surprise! Maak hem af met je favoriete toppings en je hebt een geweldige Sinterklaas surprise.

Een Sinterklaas surprise maken

”Een pizza is een ronde schijf met kaas en veel tomaten, de onderkant is van karton, maar dat heeft niemand in de gaten!”. Het welbekende pizza lied van André van Duin. Onze pizza heeft ook de onderkant van karton, maar zit wel vol met Sinterklaas cadeautjes. Deze pizza is lekker groot, net zoals de mega potlood surprise die we maakten.

Hoe leuk is het om aan een pizza liefhebber een pizza surprise te geven? Hieronder lees je stap voor stap hoe je zo’n geweldige Sinterklaas surprise maakt.

Benodigdheden

  • Karton
  • Houten latjes
  • Nietpistool of een lijmpistool
  • Verf
  • Klittenband
  • Gekleurd karton, vilt of crêpepapier

Pizza surprise maken

Teken op twee grote stukken karton een pizzapunt en knip ze uit. Op één van de punten snijd je met een stanleymes een driehoek, welke je als deksel kan gebruiken. Hier kun je de cadeautjes in stoppen. Je sluit hem door er klittenband op te bevestigen.

pizza surprise, pizzapunt

pizzapunt

pizza surprise

Bevestig op één punt houten latjes met een lijmpistool of gebruik een nietpistool. Hoe meerdere ( of dikkere latjes ) je gebruikt hoe dikker je surprise, dus dan kunnen er ook wat grotere cadeautjes in. Daarna kun je de zijkanten gaan dichten. Knip uit karton stroken en bevestig dit rondom.

surprise

Er kunnen hier en daar nog wat rafels door het knippen zijn ontstaan. Deze kun je gemakkelijk verwijderen met een stukje grof schuurpapier.

De pizza versieren

Nu kun je de pizzapunt gaan bekleden. Wij hebben hem geverfd met acrylverf, maar je kan hem ook bekleden met crêpepapier of vilt.

pizza

pizza surprise, pizzapunt

Nu de tomatensaus, kaas en kruiden erop zitten kun je je pizzapunt bekleden met je favoriete toppings.

De pizza beleggen

Om je pizza surprise te beleggen kun je tal van materialen gebruiken. Denk hierbij aan gekleurd karton, vilt of crêpepapier. Wij hebben uit gekleurd karton verschillende toppings geknipt en deze erop geplakt.

pizza surprise

De pizza is rijkelijk belegd. Alleen nog even de naam op de zijkant schrijven en de cadeautjes erin stoppen. Een gedicht maakt je surprise helemaal af en de Sinterklaas surprise is klaar!

surprise, pizza

 

Wat is de leukste Sinterklaas surprise die jij ooit hebt gekregen? En ben jij al bezig om een surprise te maken?

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.