anti teek spray

Anti-Teek spray

Van april t/m oktober is het tekenseizoen. Het is belangrijk om elke dag te controleren op teken vooral op warme en vochtige plekken zoals oksels, liezen en knieholtes. Omdat Deon 2 weken lang elke dag met school naar het bos gaat heb ik extra voorzorgsmaatregelen genomen en spray hem elke dag in met Anti-Teek spray van Care Plus.

Teken

Teken zijn kleine spinachtige parasieten. Ze voeden zich met bloed van mens en dier. Vaak wordt een teek pas ontdekt nadat hij zich heeft volgezogen met bloed. Een tekenbeet kun je oplopen in het bos, de duinen, graslanden, het park en in de tuin.

Les in het bos

Elk jaar gaat Deon 2 weken lang met school naar het bos om daar van alles te ontdekken en heerlijk te genieten van de buitenlucht. Het bos ‘Weißen Berg‘ in Esche ligt ongeveer 10 minuten rijden bij ons vandaan.

Qua kleding probeer ik hem zo goed mogelijk te beschermen tegen teken dus geen korte broek en geen T-shirt met korte mouwen en een pet op. Vorig jaar had hij een teek op zich lopen (gelukkig nog niet gebeten) en daarom heb ik de Anti Teek spray aangeschaft om hem nog meer te beschermen.

Anti Teek spray

Ik kocht de Anti Teek spray bij Kruidvat voor € 12,99. Het is een sterk insectenwerend middel op basis van lemon-eucalyptus extracten zonder DEET (een stof die de geursensoren van muggen in de war brengt).

De spray werkt 4 tot 6 uur tegen teken en mag je al gebruiken bij kinderen vanaf 3 maand.

Elke morgen voordat Deon zijn kleren aantrekt spray ik zijn lichaam in. Ik gebruik een latex handschoen en verdeel het zo over zijn lichaam. De spray trekt snel in, maar heeft een hele sterke en nare lucht wat de hele dag in zijn kleding blijft hangen.

anti teek spray

Vergeten

Zoals ik al zei spray ik hem elke morgen in, maar ik ben het één keer vergeten. Thuis controleerde ik hem meteen en zag een teek op zijn arm lopen. Ik schrok en reageerde direct door de teek met mijn vingers te pakken. Wat achteraf natuurlijk wel een beetje stom is, maar ik wilde gewoon dat vieze beest van zijn arm af.

Lees ook: De stanleymes

Dagelijks controleer ik nu de kinderen en ook mijzelf op teken, want met dit mooie weer zijn ze de hele dag buiten in het gras. Zelfs Deon kijk ik voor de zekerheid helemaal na ook al is hij behandeld met de spray. Gelukkig heb ik geen teek meer gezien.

Controleer jij op teken?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Eigenlijk niet… Maar wel als ze bijvoorbeeld door een bos hebben gestruind of zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.