baby tv, mamablog, batboy

Wat ziet je kindje met 4 maand?

Voor een pasgeboren baby is de wereld één grote waas, maar kan jouw gezicht zien als je vlakbij bent. Vanaf 3 maand word het zicht van je baby scherper en herkent je kindje kleuren en gedetailleerde patronen op bijvoorbeeld speelgoed en boekjes. Wil jij de wereld zien door de ogen van jouw kindje? Met deze tool zie jij wat jouw baby ziet als je kindje bijvoorbeeld tv kijkt.

Baby tv voor kindjes van 4 maand

’s Morgens voordat Deon naar school gaat kijken ze eerst nog even televisie. Meestal kijken ze naar Zappelin, maar soms zet ik ook wel Duck tv erop, want dat vinden Sten en Brent leuk.

Brent zet ik in het wipstoeltje voor de televisie en hij kijkt echt heel aandachtig. Als hij het leuk vind trappelt hij heel hard met zijn beentjes en schommelt hij heel hard heen en weer. Soms maakt hij dan ook nog van die lach geluidjes, heel grappig. Hij begint nu echt aandacht te krijgen voor de dingen om hem heen. Soms grijpt hij ook al naar het muziekmolentje als hij in het wipstoeltje zit of een rammelaartje dat bij hem in de box ligt. Echt lang vasthouden kan hij nog niet ( behalve mijn haar ), maar hij volgt alles wel goed met zijn ogen.

Lees ook: Baby’s met haar geboren .

Wat ziet je kindje

De aandacht voor de tv is erg groot en ik vraag mij dan af wat hij dan eigenlijk ziet. Ziet hij het in kleur of is alles nog zwart/wit voor hem?

 • Je kindje kan vanaf de geboorte al kleuren zien, maar deze kon hij/zij nog niet uit elkaar halen waardoor alles zwart/wit lijkt.
 • Vanaf 4 weken kan je baby de kleuren rood, oranje geel en groen onderscheiden.
 • Met 12 weken word het zicht van je baby scherper en kan je kindje beter coördineren en kan van het ene voorwerp naar het andere kijken zonder zijn hoofd te bewegen.
 • Vanaf 5 maand ziet je baby kleuren een stuk helderder en kan nu beter diepte zien.
 • Is je kindje 7 maand dan kan hij dingen en mensen herkennen. Je baby kan voorwerpen volgen, ernaar wijzen, vastpakken en in zijn mond stoppen.
 • Zodra je kindje 9 maand is, is het gezichtsvermogen bijna als dat van een volwassene.
 • Na 12 maand is het zicht net zo helder en scherp als dat van een volwassene.

Op Visiondirect kan je precies zien wat jouw kindje ziet met hoeveel maanden. Brent begint nu meer kleuren te herkennen en kan gedetailleerde patronen op bijvoorbeeld boekjes of speelgoed herkennen.

Ook interessant: Je baby 5 maand.

Met hoeveel maanden keek jou kindje televisie? Welke tv-zender is bij jullie thuis populair, waar kijken ze graag naar?

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Mijn dochter van 17 maanden kijkt nog steeds geen tv. Ze heeft er geen geduld voor.

 2. Shannon Sheila schreef:

  Mijn kids kijken graag tv (al vroeg geïnteresseerd) Toch staat de tv meestal uit. Als het aan staat wilt zoonlief continu Thomas de stoomlocomotief zien. Was ‘ie eigenlijk een tikkeltje jong voor (bijna 2jr nu), maar hij heeft er wel heel wat woordjes van geleerd! Nederland 3 is onze favoriete zender.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.