kindje, baby, 5 maand, ontwikkeling, batboy, zitten, belasten, ondersteuning

Je kindje 5 maand

Je kindje is alweer 5 maand dat gaat snel! Wat kan je kindje als hij 5 maand is?

Je kindje 5 maand

Op de foto die je hier ziet zijn al mijn jongens 5 maand en op de laatste foto sta ik zelf. Ik vind ze geen van allen op elkaar lijken en Brent is de enige met een wilde haardos! Ze hadden allemaal bij hun geboorte veel haar. Deon werd later kaal en het duurde heel erg lang voordat zijn haar weer begon te groeien. Sten zijn haar viel wel uit, maar werd niet kaal en bij Brent is het gewoon zo gebleven. Deon is de enige die is geboren met een lichte haarkleur de andere twee zijn geboren met heel donker haar ( bijna zwart ).

baby, 5 maand, kinderen, kindje, kind, mama, omrollen, brabbelen, batboy, hapje

Deon, Sten, Brent en ik

Brent is nu 5 maand en heeft alweer maatje 68/74. Ze groeien zo snel en dus heb ik die schattige babykleertjes alweer moeten opbergen.

Met 4 maand kreeg hij zijn eerste hapje en hij vind het nu steeds lekkerder. Ook houd hij soms al zijn flesje zelf vast. Of hij grijpt naar een rammelaartje die bij hem in de box ligt.

Lees ook: De populairste kindernamen 2018.

Brabbelen

Het leukste vind ik dat hij nu echt begint te reageren en brabbelt ook al een beetje. Hij lacht als ik gekke bekken trek of rare geluidjes maak. Ook lacht hij veel om Deon en Sten. Ze gaan dan voor hem staan en laten hem schrikken of maken grom geluiden. Brent ligt dan helemaal in een deuk, zo grappig!

Toen Brent 12 maand was schreef ik over doorslapen, helaas was dit maar voor korte duur, want hij word elke nacht zo rond 03:30 uur wakker.

Stevig nekje

Nu kan hij ook beginnen met omrollen en dat kan je extra stimuleren door een babygym aan te schaffen. Leg hem op een kleed of speelmat zodat hij genoeg ruimte heeft om te bewegen. Ze worden geprikkeld door de kleuren en geluiden en daardoor gaan ze extra bewegen.

Zijn nekje is al erg stevig en als hij op zijn buik ligt kan hij zijn hoofdje al heel lang omhoog houden. Je kan je kindje met 5 maand ook al wel heel even laten zitten mits hij zijn hoofdje al goed rechtop kan houden en dan wel met ondersteuning d.m.v. kussens bijvoorbeeld in de hoek van de bank. Laat hem niet te lang zitten, want de rug- en nekspieren zijn nog vol in ontwikkeling en anders kan je zijn wervelkolom overbelasten.

kindje, baby, 5 maand, ontwikkeling, batboy, zitten, belasten, ondersteuning, je kindje 5 maand, stevig nekje

Heel relaxed

Brent was het liggen zat en toen heb ik hem even laten zitten. Hij zit er zo relaxed bij! De meeste baby’s leren tussen de 7de en 13de maand zelfstandig te zitten. Vanaf 9 maand kan je kindje al stevig zitten.

Heb jij weleens foto’s vergeleken toen jouw kinderen dezelfde leeftijd hadden en leken ze op elkaar? Lijkt je kindje veel op jou toen hij/zij dezelfde leeftijd had?

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
  1. Nathalie schreef:

    Gaat snel joh! Nog even en hij kruipt de hele kamer door.

  2. Vlijtig Liesje schreef:

    Jullie lijken zeker op elkaar vind ik! Leuke foto’s!

  3. Leonie van Mil schreef:

    Oh dat gaat zo snel! Die van mij is al weer bijna 3 maanden, maar het voelt alsof ik vorige week nog ben bevallen. Niet omdat het zo slecht gaat met mij hoor hahahaha, maar omdat het zo snel gaat. Maar die kleine van ons lijkt echt op niemand. Het is echt een mixje van ons beide. Dat zie ik wel, maar niet dat er een babyfoto van één van ons uitspringt

  4. […] begin ook donker. Hij had het meeste haar van alle 3. En het haar zit er nog steeds ( nu is hij 5 maand […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.