moeilijke eter, mamablog, batboy

Moeilijke eter

Heb jij een moeilijke eter in huis? Samen koken met je kind is erg leuk om te doen. Deon kijkt vaak mee en wil graag helpen, dus het schort aan en koken maar! 

Moeilijke eter

Deon is best een moeilijker eter, want als je Patat is vies hebt gelezen weet je dat hij bijna niks lust. Gelukkig gaat het nu iets beter en eet hij wel meer als 4 doperwtjes.

”Dit zijn hele speciale bonen”

Laatst hadden we aardappels met kidneybonen en twee halve hanen. Ik heb ze natuurlijk eerst de aardappels en groente voorgeschoteld en later pas de kip op tafel gezet.

Sten pakte meteen zijn vork en begon gulzig te prikken. Deon keek naar zijn bord. ”Ik wilde groene bonen mama”. Nou als ik groene bonen had voorgeschoteld wilde hij kleine bonen en als ik kleine bonen had gegeven wilde hij dikke bonen dus daar trap ik niet in. ”Dit zijn hele speciale bonen hoor Deon, dit zijn ‘cowboybonen’ Lucky Luke eet ze ook altijd”.

Helden groenten

En hij pakte zijn vork en at ze zo op! Nou ja dat ging wel heel erg makkelijk. Ik ga voor elk soort groente een ‘helden naam’ bedenken dan eet hij het vast zo op.

”Met z’n tweeën eten ze zo een halve haan op” 

Daarna heb ik de kip op tafel gezet en als je ze dan ziet eten. Met z’n tweeën eten ze zo een halve haan op, echt waar. En toen ze die op hadden wilden ze de andere ook nog. ”Maar die moeten we voor papa bewaren anders heeft hij geen kip”. ”Oh, dat geeft niet hoor mama”.

Deon wil graag helpen in de keuken, want dat vind hij leuk. En dan kan hij meteen even zijn ‘zwaard’ testen. Het is ook best handig, want dan kan hij vast helpen om de spullen op tafel te zetten.

moeilijke eter, mamablog, batboy
Samen koken

Helpen met de vaat

Na het eten moet de tafel natuurlijk worden afgeruimd en ook dat vind Deon leuk om te doen. Het leukste vind hij dan om de vaatwasser aan te zetten.

Laatst zag ik trouwens gekleurde bloemkool. Ik heb het nog nooit gegeten en ik weet ook niet hoe mijn kinderen ( of mijn man ) zouden reageren als ik ze paarse bloemkool voorschotel. Zouden ze het eten? En welke ‘helden naam’ zou ik het dan moeten geven?

Helpt/Helpen jouw kind(eren) weleens mee in de keuken? Wat mogen ze dan doen?  Heb jij een moeilijke eter?

6 gedachten over “Moeilijke eter”

  1. Wel grappig, hier heb ik er ook 1 die patat echt niet zo geweldig vindt. De groente had hij gister binnen no-time op en de patat liet hij staan hihih. Wat een geluk dat het Lucky Luck verhaal zo goed werkt bij jullie. Hoe handig! Gekleurde bloemkool lijkt me een goede oplossing voor moeilijke eters. Hopelijk zitten er wel natuurlijke kleurstoffen in en geen troep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *