mamablog, batboy, fantasie

Fantasie bij kinderen

Leuk om te doen tijdens een lange autorit of gewoon lekker in de tuin op het gras gaan liggen en kijken naar de lucht en je fantasie je vrije loop te laten gaan. Wat zie jij daar in de lucht? Een eend of is het een reus die ligt te slapen? 

Fantasie bij kinderen

Kinderen hebben erg veel fantasie. In hun wereld kan alles. Het is ook heel belangrijk voor kinderen om fantasie spellen te spelen. Het is goed voor de ontwikkeling en om zich emotioneel goed te voelen. Alle indrukken die ze meemaken verwerken ze in hun eigen fantasiespel.

Dieren maken

Om ‘iets’ te maken ( meestal dieren ) van wolken is ook fantasie nodig én creativiteit. Deon ziet meestal hetzelfde als ik, maar soms ziet hij iets in een wolk en dan denk ik: ”Verhip ja, daar had ik zelf nog niet aan gedacht”. Het is erg grappig hoe kinderen ergens tegenaan kijken. Soms is het bijna net een film wat zich afspeelt in de lucht. Deon maakt er hele verhalen bij.

fantasie, mamablog, batboy

Wat zie jij?

Als we in de auto zitten bijvoorbeeld dan kijken we uit het raam en gaan we opzoek naar wolken die iets kunnen zijn. Ideaal wanneer je je verveelt in de auto! Of we zoeken naar gezichtjes in de tuin. In bad ontstaan er soms ook wel eens een figuren in het schuim. Laatst zag hij een zeehond en het leek er ook nog op!

De foto’s die hier zijn geplaatst ‘moest’ ik van Deon maken en hij vertelde mij wat hij zag.

haai, kip, batboy, wolken, fantasie, kinderen, creatief, lucht, figuren, gezichten, fantasie bij kinderen

‘Wolkenhaai’ en een ‘Wolkenkip’.

Gezichten

Ook ging hij opzoek in de tuin naar dingen die een gezichtje hebben.

De eerste foto vond Deon zo grappig. Toevallig heeft de vogelpoep twee ogen en een mond gemaakt. Toen zag hij op een tegel twee blaadjes met een takje eronder. ”Mama kijk daar moet je ook een foto van maken!”. De vier klinkers lagen zo in het zand dat het net op een robot leek, maar hij mist wel één arm.

gezichtjes, tuin, fantasie, stenen, batboy, kinderen, denken, creatief, fanatsie bij kinderen

Gezichtjes in de tuin.

De ‘leeuw’ is van de trap naar zolder en de kers lacht waarschijnlijk omdat ie niet is opgegeten.

 

fantasie, kinderen, creatief, batboy, gezichtjes, figuren, fantasie bij kinderen

Gezichtjes

Het is een erg leuk spel om iets te zoeken in de tuin, op straat of gewoon in huis en dan je fantasie en creativiteit te gebruiken.

 

Maak jij ook weleens dieren of gezichten van wolken met je kind(eren)?

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Nathalie schreef:

    Wat leuk dat jullie zoveel hebben gevonden. Prachtig!

  2. Leonie van Mil schreef:

    Wat een leuk spelletje. Wij deden dat vroeger ook heel vaak op de camping. Dan gingen we in het gras liggen en kijken naar de wolken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.