mamablog, kleur, haarkleur, batboy, baby's met haar

Word je baby kaal of met haar geboren? Zo kom je erachter

Sommige baby’s worden geboren met veel haar, een ander heeft helemaal geen haar. Het kan zijn dat het haar van je baby in het begin uitvalt en ook de kleur of  stijl van het haar kan veranderen.

Baby’s met haar geboren

Er zijn baby’s die met veel haar geboren worden. Mij leek het altijd leuk als ik een baby zou ‘krijgen’ die kaal was. Want een baby met haar dat is toch best raar? Bij alle drie de zwangerschappen hebben wij een 3D echo laten maken en daarop waren wel ‘wat’ haartjes te zien, maar niet echt veel. Bij de geboorte bleek het echter heel anders te zijn.

Brandend maagzuur

Er word gezegd dat als je tijdens je zwangerschap veel last hebt van brandend maagzuur je baby word geboren met veel haar. Ik had trouwens geen last van brandend maagzuur en toen Deon werd geboren had hij best veel haar. Over de kleur waren de meningen verdeeld. Het scheen het een beetje ‘groenig’ door vond ik en iedereen zei mij dat hij rood was, maar Deon werd later super blond, bijna wit!

Zijn haar viel langzaam uit en had alleen nog een ‘rand’ en bovenop was hij kaal. Toen zijn haar weer begon te groeien werd hij alsmaar blonder. Op de foto hieronder is hij ongeveer 2 jaar en is hij echt super blond:

baby, kind, haar, blond, batboy, jongen, kaal

De kleur van het haar

Nu is Deon niet meer zo blond en zijn haar begint steeds iets donkerder te worden.

Sten is geboren met heel donker haar, bijna zwart en ook best veel. Het werd wel steeds dunner en ‘opeens’ waren zijn donkere haren weg en werd het steeds lichter. Hij is nooit zo blond als Deon geweest en nu is zijn kleur donkerblond.

Lees ook: het eerste hapje van je kindje.

Brent is ook met best veel haar geboren en dat was in het begin ook donker. Hij had het meeste haar van alle drie. En het zit er nog steeds nu hij 5 maand is.

baby, 5 maand, kaal, veel haar, haren, batboy, baby's met haar

Brent 5 maand

 

Pluizig en rechtopstaand

Ik moet er altijd wel om lachen, want Brent heeft bovenop zijn hoofd altijd een pluk haar dat rechtop staat! Zijn haartjes zijn nog slap en het is ook best pluizig. Hij krijgt nu een kaal plekje achterop zijn hoofd, omdat hij daar het meest op ligt, dus dat slijt het eerst. Het ‘nesthaar’ zoals dat ook wel word genoemd, valt langzaam uit. Terwijl de haartjes uitvallen groeien en ook weer nieuwe haartjes.

mamablog, batboy, baby's met haar

Berg

Brent heeft ook last van berg. Berg zijn schilfertjes en is geel of wit van kleur en zit vastgeplakt op de hoofdhuid van je baby. Het ziet er misschien wel een beetje vies uit, maar bij baby’s is het heel normaal. Je mag er nooit aan krabben! Smeer zijn hoofdhuid elke dag in met een beetje babyolie en het zal langzaam verdwijnen of gebruik voor een snel resultaat de bergzalf van Leenarts en dit is echt een aanrader.

De kleur en stijl van het haar kan zomaar opeens veranderen, zelfs nog in de puberteit. Ik ben zelf geboren met zwart stijl haar. Later werd het donkerblond en kreeg ik in mijn puberteit opeens krullen. Nu heb ik nog wel een slag in mijn haar en word het steeds donkerder.

Het haar van de jongens

Deon heeft het slapste en dunste haar van alle drie, daarna volgt Sten. Brent is de enigste van de drie jongens die een ontzettende dikke bos haar heeft. Hij heeft maar een klein beetje gel nodig en het zit de hele dag top!

Had jouw kindje bij de geboorte veel haar? 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Nee mijn kinderen hadden allemaal haar maar niet zoveel als Brent. Wel hadden ze alledrie een verschillende haarkleur.

 2. De oudste en de jongste hadden best wel wat donker haar…

  Nu zijn ze alle drie blond (waarvan twee met blauwe ogen en één met groene!)

  Ik vind baby’s met haar zo leuk!

 3. Leonie van Mil schreef:

  Die kleine van mij had een klein beetje haar. Nu lijkt het ook een beetje rossig te zijn. Maar ik denk dat dat wel donkerder gaat worden.

 4. […] over het haar van je pasgeboren kindje hoe het een paar jaar later is? Ik vergelijk het met toen ze net geboren waren tot de leeftijd van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.