eerste hapje, mamablog, batboy

Zo gaat het eerste hapje

Met 4 maand mag je kindje zijn eerste hapje. Maar hoe vind hij het smaken?

Het eerste hapje

Nu Brent 4 maand is mag hij zijn eerste hapje. Het word ook wel een oefenhapje genoemd, omdat dit alleen om het proeven gaat en nog geen vervanging is voor een fles- of borstvoeding.

baby, 4 maand

Brent zijn eerste hapje

Ik heb voor hem een fruithapje gekocht met allemaal verschillende soorten fruit erin. Ik zet hem in het wipstoeltje en doe een beetje fruit op een lepeltje.

hapje, baby

Wat is het mama?

Hij kijkt me aan en vraagt zich zeker af wat dat ding is wat er nu op hem afkomt, want een lepel kent hij ook nog niet. Zijn mond gaat natuurlijk ook nog niet open, maar voorzichtig stop ik de lepel in zijn mond. Hij kijkt er meteen een beetje vies bij. ”Mama, wat geef je mij nou?”.

eerste hapje, fruithapje,

Nee bah

Hij denkt na en aan zijn gezicht te zien vind hij het niet echt lekker. Maar dit is ook zijn aller eerste hapje dat een andere smaak heeft dus dat is even wennen. Ik probeer het nog een keer.

eerste hapje, hapje, 4 maand

Alweer dat vieze?

Je ziet hem denken. Zijn mond is al iets open dus de lepel gaat er alweer in.

baby, 4 maand

Hij moet ervan kokhalzen

 

Kokhalzen

Maar hij vind het helemaal niks en moet ervan kokhalzen. Het gaat natuurlijk ook niet zo makkelijk. Toen ik Deon zijn eerste hapje gaf, dacht ik dat het gewoon heel makkelijk zou gaan. Gewoon mond open en happen maar, want baby’s stoppen tenslotte alles in de mond, maar nee het gaat niet zo makkelijk als ik dacht. Je moet veel geduld hebben en blijven proberen.

Het beste is om een paar lepeltjes na de fles- of borstvoeding te geven. Dan hebben ze namelijk geen honger meer en zijn ze meer ontspannen. En dan twee of drie lepeltjes een paar keer per dag zodat ze aan de smaak kunnen wennen.

4 maand, baby

Opperdepop

Hij heeft amper twee lepeltjes gehad, maar hij wil niet meer. Dit rare smaakje vind hij maar niks. Morgen proberen we het gewoon weer.

Lees ook:

Welk fruit- of groentehapje vond jouw kindje het lekkerste? Dacht jij ook dat het eerste hapje makkelijk zou gaan?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 13 Comments
 1. Shannon Sheila schreef:

  Hihi die eerste hapjes zijn altijd zo spannend! Je wil natuurlijk dolgraag de blik op het gezicht van je kind zien als hij iets nieuws uitprobeert. Hier ging het ook niet makkelijk hoor! Wat een gezichten trok zoonlief maarja, kwestie van wennen en doorzetten.

 2. Nathalie schreef:

  Het levert wel leuke foto’s op! Mijn dochter is ook een moeilijke eter en lust(e) ook niet alles.

 3. Birgit schreef:

  Hahaha, die foto’s! Als we toch eens wisten wat ze dachten :p
  Bij onze zoon ging het heel makkelijk, maar is ook altijd een zeer goede eter geweest.

 4. Vlijtig Liesje schreef:

  Die van mij gaf ik sinaapappel met banaan. En van Olvarit abrikozen voor 4 maanden. Die foto’s zijn geweldig!

 5. Leonie van Mil schreef:

  Aww die foto’s!! Schattig! Ik ben benieuwd hoe die van mij gaat reageren. Maar die mag nog even 2 maanden wachten

  • Batboy schreef:

   Ik ben benieuwd naar het gezichtje wat je kindje gaat trekken 😉. Ik vind het grappig, Brent trok vandaag weer van die gekke bekken hahs

 6. […] deze foto is Brent 16 weken. Lees hier hoe zijn Eerste hapje is […]

 7. […] een paar weken mag Brent zijn eerste hapje en ik ga zeker een knijpzakje vullen voor als we weg gaan. Want die glazen potten mee sjouwen is […]

 8. […] een paar weken mag Brent zijn eerste hapje en ik ga zeker deze herbruikbare knijpzakjes vullen voor als we weg gaan. Want die glazen potten […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.