kindercola, mamablog, batboy

Kindercola voor kinderen

Als ze bij mij thuis frisdrank drinken is dat meestal appelsap, roosvicee of suikervrije ranja. Een glaasje prik is ook wel eens lekker en dan heeft kindercola de voorkeur.

Geen prik

Thuis geef ik mijn kinderen geen prik, maar bij Deon op school word er water met prik of Apfelschorle ( appelsap aangelengd met koolzuurhoudend water ) geschonken. Apfelschorle is in Duitsland erg populair. Er zit veel minder suiker in dan bijvoorbeeld cola en dus ook minder zoet, maar voor kinderen een stuk beter. Water krijgen ze bij mij thuis ook weleens, maar dat ‘lusten’ ze niet. Als Sten water krijgt trekt hij zo’n vies gezicht, dan lijkt het wel of hij net een citroen heeft geproefd.

Kindercola

Deon wil heel graag cola drinken dat vind hij ( denk ik ) interessant. Maar in cola zit fosforzuur en cafeïne en dat is zeker voor kinderen erg slecht. Het fosforzuur kan de opname van calcium verstoren en dat kan leiden tot zwakke tanden en botten.

Maar kindercola daarentegen bevat geen fosforzuur en cafeïne en is dus een stuk beter dan gewone cola.

Deon vond het zo leuk om kindercola te drinken. Hij kreeg wel meteen van die rode ogen, omdat hij opeens zo’n grote slok nam en hij er niet op verdacht was dat er prik in zat!

kindercola, kind, cola, batboy, drinken, prik, rietje

Blij met zijn cola!

Ik ga er geen gewoonte van maken om hem kindercola te geven. Gewoon heel af en toe dan blijft het ook iets speciaals.

En van cola moet je natuurlijk boeren! Iedereen laat weleens een boer(tje) dat is wel normaal, maar ik leer mijn kinderen wel om zich te verontschuldigen als ze een boer laten. Ik vind het vreselijk als ze de hele tijd lopen te boeren. Je kan er natuurlijk niet altijd wat aan doen, maar dan vind ik het wel zo netjes om even ‘sorry’ te zeggen. Ik zou het vreselijk vinden als mijn jongens de hele dag ongegeneerd lopen te boeren.

Iets speciaals

Vroeger kregen wij van mijn moeder elke woensdagmiddag ook een ‘speciaal’ drankje: Spoetnik . Heerlijk vonden wij dat ( en nu ook nog ). Als jij ook Spoetnik wilt maken heb je het volgende nodig:

 • Kindercola ( kan ook met Gazeuse )
 • Volle koffiemelk
 • Suiker

Doe een scheutje volle koffiemelk in een glas. Dan ongeveer twee theelepels suiker en kindercola erbij en klaar. Maar pas op het schuim komt heel snel omhoog! Je kinderen zullen het vast erg lekker vinden.

Ideaal voor in de zomermaanden: Waterkan met kraantje.

Drink smakelijk!

spoetnik, kindercola, kinderen, cola, drinken, batboy, speciaal

Heerlijke spoetnik met kindercola

Wat voor frisdrank drinken jouw kinderen graag?

Lees ook:

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Hier drinken ze wel eens water met prik. Maar ook melk, ranja en appelsap. Af en toe een glaasje sinas of cassis.

 2. Hier zelfs vooral water en roos vicee.
  Spoetnik kende ik niet.
  Melk natuurlijk ook nog.

 3. Birgit schreef:

  Ik ken Spoetnik helemaal niet. Ik lus geen koffiemelk en geen cola, dus zal voor mij geen geweldige combinatie zijn.

  Sem lust ook geen prik, dus kindercola is ook niks voor hem. Hij wil alleen ranja, chocolademelk of yoghidrink… Demi lust wel sinas, maar dat krijgt ze denk ik 1x per 2 weken ofzo een glaasje.

 4. Shannon Sheila schreef:

  Hahah die blik van Deon, geweldig! Hier alleen water of suikervrije kindersapjes. Zoonlief is weinig zoetigheid gewend, dus water gaat er gelukkig moeiteloos in en hij vraagt er ook gewoon zelf naar.

 5. Vlijtig Liesje schreef:

  Oh ja spoetnik! Dat maakten wij vroeger ook wel eens : )
  Leuke herinnering.

 6. Saskia schreef:

  Oh spoetnik! Dat maakte mijn vader in het weekend weleens voor ons en dat was dan heel bijzonder, echt leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.