bedrijf starten, reclame

Tips om reclame te maken voor je bedrijf

Wanneer je een (online) bedrijf wilt beginnen is het belangrijk dat je reclame maakt om je bedrijf onder de aandacht te brengen. Hoe meer mensen weten van je bestaan, hoe beter natuurlijk! Met deze tips kunnen mensen echt niet meer om je heen.

Een bedrijf starten

Als je je eigen bedrijf wilt gaan starten is het belangrijk om aan zoveel mogelijk mensen te laten weten dat je bestaat en zo naamsbekendheid te krijgen. Dat doe je door reclame te maken en daar zijn verschillende manieren voor om je bedrijf onder de aandacht te brengen.

Flyers maken

Flyeren is één van de oudste methoden om je bedrijf onder de aandacht te brengen en het is ook veel persoonlijker dan digitaal. Je kunt flyers uitdelen op straat, maar ook bij mensen in de brievenbus gooien of achter de ruitenwissers, zo bereik je een hele grote doelgroep!

Een flyer maken werkt echt en daarbij kun je er een persoonlijke touch aangeven zodat je ook opvalt. Een flyer is tastbaars en wanneer mensen iets tastbaars in handen hebben zullen ze je ook niet snel vergeten. Wil je zelf een flyer maken? Bij Flyeralarm krijg je tips voor het maken en ontwerpen van je eigen unieke flyer in een paar eenvoudige stappen. Wanneer je ook nog eens een leuke korting geeft en dit op de flyer zet heb je nog meer kans dat mensen gebruik maken van je service.

Visitekaartjes

Visitekaartjes worden ook nog steeds veel gebruikt en het is dus zeker verstandig om er altijd een paar bij je te hebben. Deel ze uit op beurzen of vraag of je ze ergens mag neerleggen. Heb je een webshop in bijvoorbeeld zelfgemaakte sieraden? Vraag dan eens bij je kapper of je daar een paar kaartjes mag neerleggen. Een visitekaartje is erg handzaam en wanneer mensen je kaartjes ergens zien liggen nemen ze ze ook makkelijk mee.

Website

Bij een bedrijf hoort ook een website. Deze kun je zelf maken, maar als je niet zo handig bent kun je ook een website laten maken. Het is voor mensen fijn om je website op te kunnen zoeken en zo de producten en services kunnen zien wat je te bieden hebt. Ook de vindbaarheid op Google is dan groter als mensen zoeken naar bijvoorbeeld zelfgemaakte sieraden. Een website maken hoeft helemaal niet duur te zijn, want je kunt ook een gratis website aanmaken.

Meld je bedrijf aan bij ‘Google Mijn Bedrijf’. Dit is een gratis tool en hiermee krijg je een vermelding op Google Maps wat ervoor zorgt dat je een opvallend kader krijgt wanneer mensen je naam opzoeken.

Social media

Om social media kun je echt niet heen en is ook een hele goede manier om gratis reclame te maken. Denk aan Facebook, Instagram, YouTube, Linkedln of Twitter. Op social media komen zoveel berichten dat je wél moet zorgen dat je opvalt. Zorg dus dat je dagelijks wat post zodat je bedrijf onder de aandacht blijft en organiseer een winactie, dat trekt klanten.

Naast social media kun je ook Marktplaats gebruiken om je bedrijf onder de aandacht te brengen.

reclame, bedrijf

Mond op mond reclame

Mond op mond reclame is de beste soort gratis reclame en kan als een speer gaan! Zijn mensen enthousiast over je bedrijf zullen ze dit delen met anderen en dan gaat het als een lopend vuurtje.

Organiseer een event of ga met je producten op een markt staan en geef bijvoorbeeld een gratis proefmonster weg of een ander leuk presentje, daar zijn mensen dol! Als ze enthousiast zijn komen ze zeker bij je terug.

Samenwerken

Bloggers en online magazines hebben dagelijks veel lezers. Plaats een oproep op social media en vertel wat je te bieden hebt. Zo kan er een mooie samenwerking ontstaan en bereik je een grote doelgroep.

Veel reclame maken voor je bedrijf

Reclame maken voor je bedrijf is dus heel belangrijk en zeker tastbare reclame is een must. Reclame maken hoeft niet altijd duur te zijn, want er zijn genoeg opties om gratis reclame te maken. Zorg dat je opvalt en goede service bied dan kunnen mensen echt niet meer om je heen.

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Esther Holten schreef:

    Ik vind flyers ook een goed en persoonlijk communicatiemiddel. Ik geloof dat je hiermee ook gericht klanten kan bereiken. Je kan je publiek gemakkelijker uitkiezen en flyers verspreiden op verschillende plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.