mamablog, batboy, 6 jaar,

Mijn kindje 6 jaar

De lengte van jongens bij de geboorte ligt tussen de 47 en 54 cm. Deon zijn lengte was bij de geboorte iets meer. Het is alweer bijna 6 jaar geleden en nu is dit kleine mannetje al echt een grote jongen mét grote voeten.

Een ‘grote’ baby

De gemiddelde lengte van jongens bij de geboorte is 50 cm. Deon was de ‘grootste’ baby van de 3 en was 57 cm. De andere 2 jongens waren bij de geboorte 54 en 51 cm.

Bijna 6 jaar geleden was hij dan eindelijk daar. Ik weet nog dat ik niet kon wachten totdat mijn weeën opgang kwamen en deed er bijna alles aan, want ik was die dikke buik echt zat. Ik sprong nog een paar keer flink op en neer van het trapje onder de veranda en ik weet niet of dat dé druppel was, maar die nacht begonnen de weeën.

6 Jaar

Over een paar weken word Deon alweer 6 jaar en hij heeft zo’n groeispurt gekregen! Laatst gingen we samen schoenen kopen bij Deichmann en hij heeft al maat 33, nog even en hij haalt mij in! Hij vind het leuk dat hij groot word en hij wil later net zo groot worden als zijn vader.

De kledingkast van Deon moet ook echt weer aangevuld worden, alhoewel hij nog steeds broeken van Brent past (maatje 86) is dat natuurlijk geen gezicht. Zo droeg hij voor een tijdje terug broekmaat 116 en nu heeft hij al 122/128, die lange benen van hem!

Puber gedrag

Hij voelt zich al groot en gedraagt zich soms als een puber. Hij kan makkelijk zelf beslissingen nemen en zo af en toe komt er een driftbui voorbij razen. Het leven van een 6 jarige is ook niet altijd makkelijk 😉 .

Die schattige kleine babykleertjes, rompertjes en sokjes aan de droogmolen buiten vond ik altijd zo leuk, maar dat was 6 jaar geleden. Nu hangen er grote spijkerbroeken (mét gaten), stoere boxershorts en sokken die mij zelfs zouden passen.

Wat gaat de tijd toch snel….

Wat was de lengte van jouw kindje bij de geboorte?

 

 

Een gedachte over “Mijn kindje 6 jaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *