jongens, groeien, kinderen, lengte, groot

De lengte van je kindje berekenen

Deon wil later net zo groot worden als zijn vader. Liever eigenlijk nog groter (zoals de muis), maar misschien wordt hij wel helemaal niet zo lang? Ben jij benieuwd hoe lang jouw kindje wordt? Met deze handige groeicalculator kun je de lengte van je kindje berekenen!

Voel mijn spierballen eens

”Kijk eens mama hoe goed ik eet” en Deon stopt trots nog een hap eten in zijn mond. ”Heel goed Deon, vind je het lekker?”. ”Ik eet zo goed, omdat ik heel groot en sterk wil worden, voel mijn spierballen eens”. En als ik dan zeg dat ik het echt wel kan merken wil hij maar al te graag nog een hap.

”Ik moet echt nieuwe schoenen mama, deze zijn mij al veel te klein!”

Hij trekt ook weleens de schoenen van Nick aan, want hij wil later net zulke grote voeten als zijn vader. Nou, eerlijk gezegd hoop ik het niet voor hem, want Nick heeft maat 47!

Waarom hij er opeens zo mee bezig is weet ik niet, maar als hij zijn schoenen aantrekt zegt hij: ”Ik moet echt nieuwe schoenen mama, deze zijn mij al veel te klein”!. Hij vind het leuk om groot te worden, want alles wat hem niet meer past mag Sten wel van hem hebben. Zijn muts bijvoorbeeld die past niet meer, want daar is zijn hoofd alweer te groot voor….

Groeispurt

Deon is ook ‘opeens’ heel groot geworden, hij heeft een groeispurt gekregen. Vanaf 4 tot 6 jaar groeien kinderen ongeveer 6 tot 8 cm per jaar. Kinderen die snel groeien kunnen ook last krijgen van groeipijn en Deon heeft weleens geklaagd over pijn. Hier is helaas niet veel aan te doen, maar soms wil een warme kruik wel helpen.

Jongens krijgen een groeispurt rond de leeftijd van 13 jaar en duurt tot een jaar of 16.

Meisjes krijgen tussen de 10 en 14 jaar een groeispurt. Wanneer hun eerste menstruatie begint stopt de groei meestal. Ze kunnen nog wel iets langer worden, maar niet veel meer.

De lengte van je kindje berekenen

Hoe lang je kindje uiteindelijk wordt is grotendeels bepaald door genetische factoren, maar op de website van TNO staat een groeicalculator en deze rekent (geeft een schatting) hoe lang je kindje later wordt. Klik hier om de groeicalculator te openen.

Nick is 1.92m en ik ben 1.65m. Volgens deze methode zouden onze kinderen later deze lengte krijgen:

 • Deon is nu 1.12m, geschatte lengte 1.85m
 • Sten is nu 98cm, geschatte lengte 1.86m
 • Brent is nu 82cm, geschatte lengte 1.92m

Heb jij deze berekening ook gedaan en wat kwam eruit?

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 6 Comments
 1. Charel schreef:

  Zo lief als ze graag groot willen worden en op papa willen lijken! Wat een leuke kindjes heb je toch!

 2. Volgmama schreef:

  Mooie lengtes toch als ze onder de 2 meter blijven hihi. Jongens worden over het algemeen groter als meisjes. Jij bent zelf volgens mij niet zo groot dus dan hebben ze dat van papa 😉

 3. Nee, ik heb het zelf nooit berekend. Het is wel op het consultatieburo gedaan. Daar komen mooie lengtes uit…

  Justin en Dylan zijn nooit echt groot geweest, eerder de kleintjes. Milan was meteen al een flinkerd en is nu ook de grootste van de klas….

 4. Dewi schreef:

  Lief he dat papa een grote voorbeeld voor ze zijn. Handige tool, heb gelijk even gekeken. Hier worden ze volgens de berekeningen rond de 1.75, dat is zeker wel 12 cm langer dan mama 😂 dus niet van mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.