ruzie, mamablog, batboy

Ruzie tussen broers

Samen ruzie maken, samen spelen. Alles afpakken, alles delen. Dat hoort er vanaf nu allemaal bij. Welkom lief broertje van mij.

Samen

Het is leuk als je een broertje of zusje hebt, want dan heb je altijd iemand om mee te spelen. Maar van samen spelen kan ook ruzie komen. Ruzie tussen broers en zussen hoort er nou eenmaal bij. Ook al is dit niet leuk, maar voor kinderen is het wel leerzaam. Ze leren daardoor om voor zichzelf op te komen.

Sten vind alle kinderen leuk ( en dan vooral Brent ). Hij kan heel goed delen en vind het ook erg leuk om samen met Brent te spelen.

broertjes, broers, samen spelen, spelen, delen, ruzie maken

Samen spelen

ruzie, mamablog, batboy

Sten geeft Brent het flesje

Ruzie

Het spelen tussen Deon en Sten gaat meestal niet zonder ruzie. Het is moeilijk voor Deon om zijn speelgoed te moeten delen ( niet al het speelgoed, hij heeft ook speelgoed dat alleen voor hem is ), maar hij wil dan net dat ene autootje, boek of poppetje hebben waar Sten mee speelt of Sten wil dan net dat ene hebben waar Deon mee speelt.

Het wordt dan van elkaar afgepakt en is er natuurlijk weer ruzie. Ook een dilemma is wie er ‘bepaald’ welke tekenfilm er word opgezet. Als Deon eerst mag kiezen vind Sten dat niet eerlijk en vice versa met weer boze gezichtjes als gevolg.

Hier een boos gezicht van Deon. Hij vond het niet eerlijk dat hij maar een klein plekje had om te zitten en Sten moest er maar uit van hem.

boos, gezicht, ruzie, broers, ruzie maken, samen spelen, samen delen

Weer een boos gezichtje

Ingrijpen

Als ze ‘gewoon’ ruzie hebben grijp ik niet zo snel in. Het word anders als ze gaan beginnen met slaan en knijpen. Als ik niet zie wie er als eerste begint met bijvoorbeeld slaan spreek ik ze allebei aan. Het is dan belangrijk om onpartijdig te zijn, want wanneer je steeds hetzelfde kind aanspreekt ( bijvoorbeeld Deon omdat hij de oudste is ) kan het zijn dat hij alleen maar bozer word tegenover Sten waardoor de ruzies alleen maar erger worden.

In een ander verplaatsen

Kleine kinderen ( tot ongeveer 5 jaar ) kunnen zich namelijk nog niet verplaatsen in wat een ander voelt en kunnen alleen nog maar vanuit zichzelf beredeneren. Pas als ze 8 jaar zijn kunnen ze zich juist goed in een ander verplaatsen.

Gezellig buiten bellen blazen. Deon heeft een grote bellenblaas gekregen op zijn verjaardag. Sten heeft een kleine bellenblaas, maar wil natuurlijk de grote. Kijk zijn gezichtje eens!

bellen blazen, samen spelen, broers, samen, spelen, bellen, blazen, ruzie

Bellen blazen

Als de kinderen dan niet eens meer gewoon gezellig met elkaar kunnen spelen zit er maar één ding op: In de papierkliko ermee! En Sten vind het nog leuk ook. En natuurlijk wil Deon er dan ook in.

papier, kliko, broertjes, spelen, samen, samen spelen, ruzie maken,

Vervelende kinderen gaan in de papierkliko!

Maar dat vind Sten weer niet leuk, want hij zat er het eerst in!

Hebben jouw kinderen vaak ruzie? Waar gaat de ruzie meestal over? Hoe los jij dit op?

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
  1. Dat samen spelen is soms moeilijk, vooral als ze moe zijn.

    De jongste heeft het héél erg op dit moment: “MIJJJJJJJJJJJ”

  2. Nathalie schreef:

    Dagelijks gaat vaak over de tablet. Wie er als eerste op mag..

  3. […] schreef ik een artikel Samen spelen, alles delen en dat er ook weleens ruzie word gemaakt omdat Deon iets heeft waar Sten graag mee speelt. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.