elly, batboy, zitzak, mamablog

Elly & ik

Waarom is een zitzak zo populair en zit het wel fijn? Wij ontvingen van Terapy de ergonomische zitzak Elly en ik vertel je waarom jij nu ook zo’n zitzak zou willen!

Zitzak

In een zitzak kun je heerlijk relaxen, maar dat kan ook in een luie stoel of op de bank dus wat is er nu zo speciaal aan deze zitzak? Ik was er ook benieuwd naar en mocht de zitzak Elly van Terapy testen.

De zitzakken van Terapy zijn net even anders. Gezondheid en comfort staan bij Terapy voorop, daarom maken zij ergonomische en comfortabele producten waarin je kan ontspannen. Ze worden door fysioterapeuten ondersteund, vanwege de verlichting die de producten bieden voor de wervelkolom. Op een stoel kun je lekker onderuit gezakt gaan hangen, maar dit kan slecht zijn voor je rug. Een ergonomisch zitkussen bied vaak een oplossing en bepaald voor een groot gedeelte je houding tijdens het zitten.

Net even anders

Zo is de vulling ook nét even anders dan andere zitzakken. Terapy gebruikt namelijk ontwikkelde EPS-korrels (soort piepschuim korrel). Deze korrels bevatten minder lucht, waardoor het volume langer wordt behouden.

Door veelvuldig gebruik kan het zijn dat de zitzak op een gegeven moment minder stevig zit. Je kan de zitzak dan zelf bijvullen met piepschuim of nieuwe vulling bestellen op de website.

Zitzak Elly

Alle zitzakken van Terapy hebben een gezellige familienaam en wij ontvingen de zitzak ‘Elly’. Ik heb gekozen voor een zwarte, maar ze zijn ook verkrijgbaar in heel veel vrolijke kleuren en designs zoals bijvoorbeeld blauw, groen, bordeaux, zand of een rode zitzak.

Zitzak Elly is lekker groot (100x80x50) en Deon dook er meteen op.

zitzak, elly, mamablog, batboy

Elly ligt in ieder geval heerlijk, maar is het zitten ook zo fijn?

zitzak, elly, mamablog, batboy

Uniek design

Deon plofte zo op Elly neer en eigenlijk wilde hij er niet meer vanaf, maar Elly is niet zomaar een zitzak. Ze heeft ook nog een uniek design, want binnen een handomdraai kun je Elly in een druppelvorm plaatsen.

elly, mamablog, batboy, zitzak

Zorg dat de rits en de twee hoeken van de zitzak op de grond staan en pak de bovenste twee punten met elk één hand vast. Trek dan één punt omhoog en duw met je andere hand de punt naar binnen. Nu kun je in de kuil gaan zitten en zo wordt de druk in je wervelkolom verlicht.

batboy, mamablog, zitzak, elly

Ja, dit zit echt heel fijn en ik zak er heerlijk in weg. De zitzak past zich aan mijn lichaam aan en ondersteund mijn rug goed. Hier kan ik wel heel lang op zitten.

Ook handig als je niet genoeg stoelen hebt tijdens een verjaardag. Het zit wel een stuk lager, maar je zit niet op zo’n harde stoel!

De stof is van duurzaam rekbaar katoen en is heerlijk zacht. De zitzak blijft mooi stevig staan en zak niet in elkaar. Het enige nadeel van de stof, vind ik, dat hij snel pluizen aantrekt. Er ligt natuurlijk altijd wel iets op de vloer en omdat Elly ook nog zwart is zie je dat meteen.

elly, zitzak, mamablog, batboy

Ook voor buiten

Elly is niet alleen ideaal voor binnen, ze is ook heel geschikt voor buiten. Wel moet je er rekening mee houden dat de buitenhoes van rekbaar katoen is gemaakt en dus op moet passen met ruwe oppervlaktes. Op het gras is het natuurlijk ideaal!

elly, zitzak, mamablog, batboy

In de wasmachine

Mocht er een vlek in komen kun je de hoes er afritsen en wassen op 30 graden. Ook handig als je bijvoorbeeld een andere kleur hoes wilt.

Het afritsen gaat redelijk makkelijk, maar nadat de hoes in de wasmachine is geweest moet de hoes er ook weer omheen. Deze klus is een stuk lastiger, maar het is Nick gelukt 🙂 .

zitzak, elly, mamablog, batboy

Voordelen

De zitzak van Terapy is overal te gebruiken en de kinderen zijn er dol op. De stof neemt je lichaamswarmte op dus geen gezweet en een natte rug.

Door het unieke design is deze zitzak is dé ultieme accessoire voor je interieur. Elly is stijlvol, goed voor je rug én heerlijk om op te chillen!

elly, batboy, zitzak, mamablog

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 1 Comment
  1. Nicole Orriëns schreef:

    Wat ideaal dat deze zitzak ook buiten kan! Verder ben ik niet zo’n fan van zitzakken. Een beetje om dezelfde reden als joggingpakken: het oogt me net iets té relaxed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.