citroentaart met chocolade

Citroentaart met chocolade

Wij vinden het erg leuk om in de keuken te bakken. En dan heb ik het niet over het avondeten, nee lekkere dingetjes. Wij mochten van Candyonline een bakmix met frosting uitzoeken en kozen voor een citroentaart met chocolade en gingen aan de slag. Lijkt deze taart jou ook lekker en wil je zelf graag aan de slag in de keuken? Dan heb je geluk, want wij mogen dezelfde set aan een keukenprins/-prinses weggeven. Dat wordt smullen!

Candyonline; dé snoepspecialist

Candyonline is dé grootste online snoepspecialist. Ze hebben wel 4000 soorten snoep in het assortiment van wel 100 verschillende merken snoep. Vooral het Amerikaanse snoep is erg populair en je kan er zelfs digitaal snoep scheppen.

Voor mijn jongens is dit natuurlijk dé ideale winkel, want alleen al bij het woordje snoep worden ze helemaal wild. Sten staat er zelfs mee op met het woordje snoep.

Voor alle lekkere dingen zoals chocolade, chips, drop, koek of bakmixen kan je bij Candyonline terecht. Wij mochten een bakmix met een frosting uitzoeken en dat is voor ons ‘snoeperds’ een heerlijke opdracht.

Een lekker pakketje

Het kiezen tussen al die verschillende bakmixen en frostings bij Candyonline is erg lastig, want het ziet er allemaal even lekker uit. Uiteindelijk hebben we een keuze kunnen maken. De combinatie chocolade met citroen leek ons erg lekker en kozen voor de German Chocolate Cakemix met de Lemon Supreme frosting van Duncan Hines.

Helaas was er een probleem. Er was een foutje in het voorraad systeem en er was geen Lemon Supreme frosting. We besloten toen om voor de LemonSupreme Cakemix met DarkChocolate Fudge Frosting te gaan.

We kregen een heerlijk pakket toegestuurd. Ik kon nog net een foto maken, want het snoep werd al bijna voor mijn neus weg gegraaid!

citroentaart met chocolade, candyonline de snoepspecialist, batboy, een lekker pakketje

Citroentaart met chocolade

Ik vertelde de jongens dat we een citroentaart met chocolade gingen bakken en toen ik het zei ging Sten al meteen aan tafel zitten. Hij kon niet wachten en heeft de hele tijd gevraagd waar de taart nu bleef. Samen gingen we de keuken in en Deon bekeek eens even goed welke ingrediënten we allemaal nodig hebben.

De bakmixen en frostings zijn van het merk Duncan Hines (een Amerikaans product). Voor mensen die niet zo goed in Engels zijn staat het recept er ook in het Nederlands op.

Lees ook: Kinder verjaardagstaart.

De bakmix ging in een schaal samen met 3 eieren, water en plantaardige olie.  De bakmix rook echt heerlijk naar citroen!

Toen het beslag in de bakvorm zat kon hij in de oven en werd de schaal natuurlijk helemaal uitgelepeld en schoon gelikt. Het was niet eens nodig om de schaal in de vaatwasser te zetten 😉 .

citroentaart met chocolade, candyonline de snoepspecialist

Die heerlijke geur

De geur kwam je al helemaal tegemoet en Sten zat al te watertanden. Na ruim een half uur (op 180 graden) was de taart klaar, maar nu moest hij nog afkoelen en dat duurde voor de jongens een eeuwigheid. Nadat hij was afgekoeld kon de frosting erop wat ook lekker rook naar chocolade.

citroentaart met chocolade

Ik heb de taart doormidden gesneden en vulde hem met de chocolade frosting, daarna heb ik de hele taart ingesmeerd. Ik heb niet alles gebruikt, want dan werd het misschien té zoet.

citroentaart met chocolade, die heerlijke geur, candyonline de snoepspecialist

Aan tafel

De taart is klaar en er werd meteen aangevallen! Hij is lekker luchtig en je proeft ook goed de citroen. De combinatie met chocolade is ook erg lekker. De mannen vinden het heerlijk. Ze doen er nog extra slagroom bij en smullen ervan.

aan tafel, citroentaart met chocolade, candyonline de snoepspecialist

Winactie citroentaart met chocolade

Ben jij dol op bakken en lijkt jou deze combinatie die wij hebben gekozen ook lekker? Doe dan mee met de winactie, want namens Candyonline mogen we iemand blij maken met dezelfde set.

Hoe maak je kans?

 • Vertel ons met welke keukenprins of -prinses jij deze taart gaat bakken.
 • We waarderen het als je de Facebookpagina van Batboy en Candyonline een like geeft.

De winactie loopt van 29.04.2017 t/m 05.05.2017. De winnaar wordt daarna bekend gemaakt.

 

Helaas deze actie is gesloten. 

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking en bevat opgestuurde producten.

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 16 Comments
 1. Mirjam Hellingman schreef:

  Dit is ontzettend leuk om samen met mijn tweelingdochters Sterre en Nikki te gaan maken. Ze zijn 20 mei jarig, dus wat zou het geweldig zijn om dit voor hun verjaardag te kunnen maken!

 2. Corinne de graaf schreef:

  Lijkt mij leuk om met mijn dochter te maken!

 3. Jolein koolske schreef:

  Oh super leuk !!! Ik zou deze taart graag willen bakken met mijn lieve knappe dochters van 4 jaar en 3 jaar oud. We bakken geregeld koekjes, taart of cake en deze zouden we ook heeeeeel graag willen proberen te maken 🙂

 4. Ellen schreef:

  Lijkt me reuze top om deze te bakken samen met ons mop. Ze wordt eind mei 12 jaar en chocola is ze dol op. We vieren het zondag 28 mei(26 mei jarig) dan is iedeteen hopelijk erbij.

 5. Larissa schreef:

  STOP DE TIJD. Wat een heerlijk pakket!
  Ik zou het echt geweldig vinden om te mogen bakken met mijn nichtje Liv, ze zit in groep 5 en is een echte smulpaap. Dankzij haar moeder eet ze super gevarieerd, zo verkiest ze bijvoorbeeld boeuf bourginon boven pannenkoeken… en haar lievelingsgroenten zijn spruitjes. Lekker creatief aan de slag in het hart van het huis, de keuken. Kom maar op! Ik hang alvast slingers op voor de winnaar.

 6. Charel schreef:

  Ziet er echt heerlijk uit!

 7. Nathalie schreef:

  Dat ziet er lekker uit!

 8. Angela schreef:

  Mijn dochtertje Kaya zou dit echt fantastisch vinden. Mijn kleine keukenprinses lekker met mama aan het bakken. En haar broer kan het resultaat proeven.

 9. Annemieke schreef:

  Van het weekend heb ik voor t eerst met onze kleine meid (van 20 maanden) gebakken. En wat vond ze het leuk!! (en ik ook..😄) doe dus graag me om deze taart samen met haar te maken!

 10. Tamara schreef:

  Deze taart wil ik graag met mijn zoon maken. Al denk ik dat hij het opeten nog leuker vindt dan het bakken zelf 😉

 11. melissa schreef:

  de toekomstige 6 jarige bakker elise wil dolgraag deze taart bakken. ze is er al 2 jaar (sinds ze in vriendenboekjes schrijft) ervan overtuigd dat ze later de beste bakker ooit wordt. en ik proef/help maar wat graag mee!

 12. Lieke van Veen schreef:

  Het ziet er echt heerlijk uit. Ik zou deze taart samen met mijn vriend gaan maken. Wij vinden het erg leuk om te bakken.

  Ik volg beide pagina’s op facebook (lieke van veen)

 13. m chen schreef:

  Met mijn lieve neefje en nichtje voor mijn zus!

 14. Marian B schreef:

  Lijkt me leuk en lekker om samen met mijn kleine man deze taart te maken voor mijn eigen verjaardag aan het eind van deze maand!

 15. Goele H schreef:

  Ik zou ze samen met mijn zoontje bakken. Hij wil altijd graag helpen in de keuken.

 16. Christa schreef:

  Oh Superleuk om samen met mijn zoon jay en dochter Lynn te bakken..we zijn nog aan het nagenieten van onze meivakantie in Amerika en dit haalt de herinneringen nog weer even extra terug😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.