mug, muggen, lavende, anti-muggenl

Maak je eigen anti-muggen zakje

Lavendel werd van oudsher een liefdeskruid genoemd. Het word het meest gebruikt voor behandeling van huidproblemen, maar helpt ook goed tegen o.a. ; slapeloosheid, hoofdpijn, nervositeit, hartkloppingen en stress. Het is ontspannend en rustgevend en ook niet onbelangrijk het helpt tegen muggen! Maak dit leuke anti muggenzakje en de muggen komen niet meer in je buurt.

Zo maak je je eigen anti muggen zakje

Muggen, we hebben er allemaal last van! Het gezoem rond je oor als je probeert te slapen en ’s nachts lig je te krabben. Je slaat om je heen, maar hij blijft bij je in de buurt en steekt je!

Brent zit helemaal onder de muggenbulten en hij kan zichzelf niet eens krabben. Ik heb van alle kinderen de kamers doorzocht, maar geen mug te bekennen, waar verstoppen die rot beestjes zich toch?!

Lavendel tegen muggen

Als er iets is waar muggen niet tegen kunnen is dat lavendel. Ik vind de geur heerlijk en heb ook heel veel lavendel in de tuin staan. Dus heb ik een zakje gemaakt met lavendel erin zodat de muggen op afstand blijven: het ‘wolkenzakje’.

lavendel

Benodigdheden:

 • Vilt
 • Schaar
 • Textillijm
 • Naald
 • Draad
 • Lavendel
 • Lintje

lavendel

Werkwijze:

 • Teken op papier of karton een patroon en knip het uit.
 • Vouw het vilt dubbel en zet met kopspelden het patroon vast op het vilt en knip het patroon ongeveer een halve cm ruimer dan het patroon uit het papier. Nu heb je twee gelijke stukken.
 • Naai een lintje vast aan de binnenkant van je patroon ( ik knip altijd satijnenlintjes uit de schouders van shirtjes en bewaar deze ).
 • Knip een opening in één patroon ( hier stop je later het lavendel in ).
 • Leg nu de twee vilten delen weer op elkaar ( zet het eventueel vast met kopspelden ).
 • Naai het vast met een festonsteek.
 • Knip ogen, wangen, mond etc. uit vilt en plak dit met textillijm vast.

vilt, wolkje, lavendel, miggen, zomer, batboy, anti-muggenzakje

 

festonsteek, muggen, naaien, vilt, wolkje, lavendel, muggen

Er staat genoeg lavendel in de tuin dus ik kan het wolkje vullen met de heerlijk geurende lavendel.

anti muggenzakje

Anti muggenzakje

Alles is nu aan elkaar genaaid en het anti muggen wolkje voor Brent is klaar. Ik hang het aan zijn wiegje en zo blijven de muggen op afstand. Zijn hele kamertje ruikt heerlijk naar lavendel en zo kan hij ook nog eens heerlijk slapen door de geur!

Geen lavendel in je tuin? Aan deze planten hebben muggen ook een hekel.

muggen

Lees ook:

Wat doe jij om de muggen op afstand te houden?

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Dat hangertje en dat kussen zijn zo leuk! En lavendel is een aangename geur.

 2. Yvonne schreef:

  Zelf ook verschillende dingen van vilt gemaakt ( met hulp).. Deze die jullie gemaakt hebben vind ik echt fantastisch… Lavendel is inderdaad heerlijk rustgevend.

 3. Leonie van Mil schreef:

  Ik wist helemaal niet dat lavendel helpt tegen muggen. Dat alleen al vind ik een super tip. Veel beter dan al die vieze anti muggen rotzooi. En wat is het anti muggenzakje schattig. Ik ben helaas niet zo handig met naald en draad 😉 hahaha

 4. Yvonne schreef:

  Wat een leuk zakje heb je ervan gemaakt. Ik wil dit zeker proberen. Veel gezonder dat de antimuggen stekker die we nu gebruiken.

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Ik heb een muggennet! Dan kunnen ze lekker niet bij me komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.