gruffalo, batboy, mamablog, de gruffalo is één van de favoriete voorleesboeken

Gruffalo voorleesboek

Heeft jouw kindje een favoriet voorleesboek? Hier is ‘De Gruffalo’ één van de favorieten. Het boek is nog leuker als je ook het filmpje hebt gezien. Ken je het boek nog niet dan is het echt een aanrader!

De Gruffalo

De Gruffalo verscheen in 1999 en werd al snel een klassieker. Niet zo gek ook, want het is grappig, spannend en erg fantasierijk.

De Gruffalo gaat over een muis in het bos en hij komt verschillende dieren tegen die hem willen opeten. Maar wie niet sterk is moet slim zijn en dat is de muis. Hij verzint een monster (de Gruffalo) zodat de andere dieren zo bang worden dat ze vluchten, maar dan blijkt dit verzonnen monster toch echt te bestaan!

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het is op rijm en leest erg makkelijk.

Animatiefilm

Laatst kocht ik de dvd ervan en dat is natuurlijk extra leuk, want nu komt het verhaal tot leven!

De animatiefilm is echt super leuk en mooi gemaakt. Sten heeft niet echt het geduld om heel lang naar een tekenfilm te kijken, maar deze animatiefilm duurt maar een half uurtje. Al die 30 minuten heeft hij stil gezeten en vol spanning zitten kijken. Daarna werd hij weer afgespeeld!

Eén van de favorieten

De jongens zijn echt dol op boeken. Ze hebben er ook best veel en dus ook meerdere favorieten. De Gruffalo is er één van en die mag ook zeker niet ontbreken in de boekenkast.

Het kind van de Gruffalo is een vervolg op dit boek. In dit boek waarschuwt de Gruffalo zijn kind voor de Grote Gevaarlijke Muis in het bos. Dit boek hebben we nog niet in de boekenkast staan, maar lijkt me ook zeker de moeite waard.

Welk boek vind jij dat er niet mag ontbreken in de boekenkast? 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
 1. Leuk boek is dat, ik ken hem van de Kindergarten daar hebben ze hem in het Duits.

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Ik ken het boek alleen van naam, en weet daarom dat het een leuk boek is. Stom eigenlijk dat ik het nooit heb gelezen!

 3. Hier had Benthe laatst op school een voorstelling van de Gruffalo, super leuk! Hier is het boek van pluk van de pletteflat momenteel weer een hit hier in huis.

 4. Lien schreef:

  Ooh De Gruffalo, leuk boekje he! Gaat inderdaad al heel wat jaartjes mee!

 5. Roelina schreef:

  Hier ook een groot fan van het boek. Ik wist niet dat het al zo oud was. Lees graag verhaaltjes met rijmpjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.