gruffalo, batboy, mamablog, de gruffalo is één van de favoriete voorleesboeken

Gruffalo voorleesboek

Heeft jouw kindje een favoriet voorleesboek? Hier is ‘De Gruffalo’ één van de favorieten. Het boek is nog leuker als je ook het filmpje hebt gezien. Ken je het boek nog niet dan is het echt een aanrader!

De Gruffalo

De Gruffalo verscheen in 1999 en werd al snel een klassieker. Niet zo gek ook, want het is grappig, spannend en erg fantasierijk.

De Gruffalo gaat over een muis in het bos en hij komt verschillende dieren tegen die hem willen opeten. Maar wie niet sterk is moet slim zijn en dat is de muis. Hij verzint een monster (de Gruffalo) zodat de andere dieren zo bang worden dat ze vluchten, maar dan blijkt dit verzonnen monster toch echt te bestaan!

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het is op rijm en leest erg makkelijk.

Animatiefilm

Laatst kocht ik de dvd ervan en dat is natuurlijk extra leuk, want nu komt het verhaal tot leven!

De animatiefilm is echt super leuk en mooi gemaakt. Sten heeft niet echt het geduld om heel lang naar een tekenfilm te kijken, maar deze animatiefilm duurt maar een half uurtje. Al die 30 minuten heeft hij stil gezeten en vol spanning zitten kijken. Daarna werd hij weer afgespeeld!

Eén van de favorieten

De jongens zijn echt dol op boeken. Ze hebben er ook best veel en dus ook meerdere favorieten. De Gruffalo is er één van en die mag ook zeker niet ontbreken in de boekenkast.

Het kind van de Gruffalo is een vervolg op dit boek. In dit boek waarschuwt de Gruffalo zijn kind voor de Grote Gevaarlijke Muis in het bos. Dit boek hebben we nog niet in de boekenkast staan, maar lijkt me ook zeker de moeite waard.

Welk boek vind jij dat er niet mag ontbreken in de boekenkast? 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

5 gedachten over “Gruffalo voorleesboek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *