knutselen, school

Gevaarlijk knutselen op school

Zelf ben ik altijd heel voorzichtig, maar binnen in dit schuurtje (op school nota bene) gebeurd het knutselen. Toen ik het zag schrok ik best wel, maar ben ik nou zo’n zeur en moet ik mij gewoon niet zo aanstellen? Ik vond het er maar gevaarlijk uitzien!

Knutselen op school

De knutselwerkjes die op school worden gemaakt zijn altijd erg leuk. Enthousiast vertelde Deon mij wat hij aan het maken is:”Een pijl en boog van Chewbacca (Star Wars). We maken het met een echte zaag mama”. Zelf heb ik ook wel eens gezaagd op school (met een figuurzaag), maar toen ik zag met welk gereedschap ze bezig waren op school, schrok ik best.

mamablog, batboy, knutselen op school

Kindergereedschap

Er zijn tal van gereedschappen voor kinderen, wat speciaal voor kinderhanden is gemaakt. Natuurlijk is het erg leuk en spannend om iets te zagen of ergens een spijker in te slaan, maar of dit nu met volwassen gereedschap moet gebeuren, daar ben ik geen voorstander van. Kindergereedschap is niet voor niks voor kinderhanden gemaakt.

Gevaarlijk gereedschap

Zelf ben ik altijd heel voorzichtig. Nu is Deon ‘al’ 5 jaar, maar toen ik zag dat ze met echt groot gereedschap te werk gingen, schrok ik best wel. Het zijn namelijk grote zagen, hamers, vijlen en tangen.

Gelukkig is er wel toezicht bij het knutselen van een juf en misschien stel ik mij wel aan, maar ik vind het persoonlijk geen gereedschap voor kinderen om mee te werken. Op de vraag van mij aan de juf: ”Is het niet gevaarlijk?”. Kun je het antwoord vast wel raden 😉 .

knutselen op school, mamablog, batboy

Trots

Dit was ook zo met het eten van pinda’s op school waar ze eerst niet de  ernst van in zagen, maar alsnog de regel hebben veranderd en het geven van pinda’s niet meer is toegestaan op school.

Gelukkig is Deon er zonder schaafwonden vanaf gekomen en speelt hij vol trots met zijn zelfgemaakte pijl en boog. Misschien stel ik mij wel aan en moet ik niet zo ‘moeilijk’ doen, maar het zit mij gewoon niet lekker.

Vind jij dat het gewoon moet kunnen dat kinderen knutselen met dit gereedschap werken?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 9 Comments
 1. Frans schreef:

  Ik vind dat dit gereedschap nog redelijk onschuldig. Wanneer er een stanleymes of een cirkelzaag ter beschikking lag had ik dat anders gevonden. Wat kan er in feite gebeuren? Een kind die zich met een hamer op de vinger slaat of een wondje krijgt van de trekzaag. Ook dat hoort bij het leren. Ik zou mijn eerder zorgen maken om de pijl en boog;-)

  • Batboy schreef:

   Haha ja de pijl en boog 😉 . Ok je hebt ook wel een beetje gelijk, maar een kindje van 5 met een grote zaag vind ik best eng. Ik houd er gewoon niet van. Een wondje is ook heus niet erg, maar ik laat ze toch liever nog even spelen met plastic gereedschap. Klopt wat je zegt het hoort bij het leren, maar dat kan ook met kindergereedschap.

 2. volgmama schreef:

  Mijn kinderen vonden het geweldig en op de Grundschule doen ze het ook met zulk gereedschap. Dit doen ze met kleine groepjes en er is altijd iemand bij. Zover ik weet is er nog nooit iets mis gegaan. Dit doen ze al jaren maar kan me voorstellen dat je ervan schrikt.

 3. Judith schreef:

  Op school doet ze het vaak wel goed met dit soort dingen, thuis lijkt ze een stuk on handiger. De kleinste daarentegen.. Geen schaar in de buurt is veilig, ze knipt alles

 4. Girls-Things schreef:

  Wat ontzettend leuk voor kinderen! Kunnen ze lekker bouwen enzo, hihi.

 5. Miss K schreef:

  Ja idd, als het op mijn kids aankomt ben ik ook uiterst voorzichtig, alles waar ik nog maar van denk, dit kan gevaarlijk zijn, neem ik het al weg. Denk dat dit gereedschap vrij onschuldig is mids de juiste begeleiding maar begrijp je bezorgdheid.

 6. Felice Veenman schreef:

  mijn kinderen hebben altijd gewoon met gereedschap mogen werken. Zoonlief was denk ik 4 toen hij zijn eerste hamer en spijker kreeg. Wat wil je ook met een zeer handige vader en opa. Toen hij 10 was kocht ik een electrische boor in de aanbieding, om te zorgen dat hij niet die hele dure van zijn vader gebruikte..

  Dus in antwoord op je vraag: kinderen moeten gewoon gereedschap gebruiken en daar mee leren omgaan. Daar hebben ze iets aan!

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Zo lang er zorgvuldig toezicht bij is lijkt het me wel oké. Maar dan moet dat wel gegarandeerd zijn vind ik.

 8. Marla schreef:

  Als er toezicht is lijkt het me wel veilig. Ze leren dan wel gelijk veilig werken en ze leren dan ook met deze tools werken. Over een aantal jaar kunnen zij de klusjes doen in huis. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.