loopstoeltje, mamablog, batboy

Let hier op bij het kopen van een loopstoeltje

Wanneer je kindje zelfstandig en stevig kan zitten (zo rond de 8 maand) zou je kindje in een loopstoeltje kunnen. Het wordt echter wel afgeraden om je kindje in een loopstoeltje te zetten. Mocht je toch kiezen voor een loopstoeltje, welke zijn dan goed?

Loopstoeltje

Loopstoeltjes worden verkocht voor baby’s van 6 tot 14 maand, maar persoonlijk vind ik 6 maand nog veel te vroeg. Over het algemeen gebruiken de meesten een loopstoeltje vanaf 8 maand. Je kindje kan dan nog niet lopen en is dit een heel handige tussen oplossing (je kindje leert er niet sneller door lopen).

Het wordt echter wel afgeraden, omdat het slecht is voor de ontwikkeling. Het zou een vertraging in de loopontwikkeling kunnen veroorzaken en het zou slecht zijn voor onder andere de heupen en de rug.

Niet te lang

Ik heb bij al mijn kinderen een loopstoeltje gebruikt. Ze worden er heel snel handig mee en vinden het erg leuk om zo de woonkamer te verkennen. Ze kunnen nu natuurlijk wel eerder overal bij omdat ze hoger zitten dus wel oppassen geblazen!

Te lang is niet goed. Je kindje gaat dan vaak op zijn tenen staan en hiermee afzetten om vooruit te komen en zo wordt het strekken bevorderd. Bij strekken worden de rugspieren telkens aangespannen. Wanneer je kindje zich regelmatig overstrekt worden de spieren in de rug sterk ontwikkeld en de buikspieren minder goed met gevolg dat je kindje zich niet goed kan ontspannen en dat zorgt natuurlijk weer voor verdere problemen.

Ik laat mijn kinderen er natuurlijk niet de hele dag inzitten, maar ongeveer 20 minuten per dag kan niet zo heel veel kwaad.  Na een tijdje hebben mijn kinderen het wel weer gezien en zijn ze toe aan iets anders.

Waar opletten bij het kopen van een loopstoeltje

Wanneer je besluit om er één te kopen let er dan op dat deze voldoet aan de norm NEN-EN 1273: 2005 Nieuwe loopstoeltjes voldoen allemaal aan deze norm, maar dit hoeft niet zo te zijn mocht je een tweedehandse kopen. De belangrijkste eisen zijn:

 • Dat de hoogte van het zitje minimaal 18 cm boven de grond moet zijn.
 • Zit er een zitje in dat je los kan halen dan moet deze stevig vastzitten.
 • De wieltjes moeten kunnen blokkeren.

Hieronder enkele voorbeelden met een NEN-EN 1273: 2005 :

 1. Babymix 2-in-1
 2. Basicline Formula 1
 3. Baninni Tontoni
 4. Safety 1st Ludo

loopstoeltje, batboy, baby, ontwikkeling, goedgekeurde loopstoeltjes, NEN-EN 1273: 2005

 

Ik heb geen slechte ervaring met het gebruik van een loopstoeltje. Zolang je het maar met mate gebruikt.

Heb jij een loopstoeltje gebruikt?

Lees ook:

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 3 Comments
 1. DisneyChicks.nl schreef:

  Leuk artikel! Zo’n loopstoeltje is inderdaad leuk om even af te wisselen. Ik zie zo’n kleine al de kamer doorrollen. 🙂

 2. Volgmama schreef:

  Ja wij hadden bij alle drie de kids een andere haha.

 3. Leonie van Mil schreef:

  Ik merk dat mijn mannetje heel erg behoefte heeft om te staan. Maar ik ben ook bang dat ik het te makkelijk ga vinden en dat hij dus te lang erin blijft zitten (of te vaak). Ik gebruik het dus liever niet voor zijn spierontwikkeling. Maar ik kan mij wel voorstellen dat het super is voor de kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.