kas, moestuintjes

De moestuintjes van AH

De moestuintjes van Albert Heijn zijn er weer en dat is natuurlijk super leuk. We kochten een mini kas en gingen zelf experimenteren, maar zoals je ziet is dat niet helemaal gelukt.

Moestuintjes

Bij AH kan je van 27 maart t/m 16 april 2017 sparen voor moestuintjes. In totaal zijn er 20 verschillende en nieuw dit jaar zijn de bloemen.

De moestuintjes vallen bij de jongens erg goed in de smaak. Vooral Deon vind het heel interessant om de plantjes te zien groeien en om ze daarna op te kunnen eten. Van je eigen plantjes eten is natuurlijk veel leuker, lekkerder én interessanter. Zo leren ze op een leuke manier verschillende groenten te eten.

Kas

Bij Wibra kochten we voor € 3,99 een mini kas( inclusief een aantal kartonnen bekertjes) en daar zetten we de moestuintjes in. Het gaat in de kas erg snel en we zien de plantjes met de dag groeien.

kas, moestuintjes

Experimenteren

Deon wil heel graag een tomatenplantje (tomaten zijn echt zijn favoriete groenten), maar deze zat er helaas (nog) niet bij. Op internet zagen we een ‘handige’ tip om je eigen tomatenplantje te kweken; je legt gewoon een schijfje tomaat in de aarde en binnen een paar dagen heb je je eigen tomatenplantje!

Alles hadden we in huis dus konden we direct beginnen. Op de aarde legden we een schijfje tomaat en daar bovenop weer een beetje aarde. Volgens de ’tip’ zie je binnen een paar dagen al groen boven komen.

Maar wat wij boven zagen komen was niet groen, maar wit! Geen idee of dit serieus bedoeld was of zijn wij er gewoon ingetrapt? Nee dan maar gewoon zaadjes in een potje.

experimenteren, kas, moestuintjes

Tomatenplantje?

Een moestuin

Het groeien van de plantjes gaat in een kas echt heel snel en moeten dus in een grotere pot. Het leek mij wel een leuk idee om in de tuin een moestuintje te maken en Nick wist nog wel een mooi plekje. Waar de stoeptegels liggen maken we ons eigen moestuintje.

moestuintje, een eigen moestuin, kas, experimenteren

We gaan ermee aan de slag en hebben ook de handige AH Moestuintje-app gedownload voor handige tips.

Ik houd jullie op de hoogte van ons moestuintje!

Zijn de moestuintjes bij jou ook een groot succes?

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 10 Comments
 1. Leonie van Mil schreef:

  Ik vind ze zelf erg leuk! Hahaha. Ik wil voor de kleine van mij ook graag een gedeelte van de tuin geven, zodat hij kan experimenteren als hij iets groter is. Ik ga dus de moestuintjes daar neerzetten, zodat als ze het overleven, hij er lekker mee kan rommelen.

 2. Hier ook schimmel op 2 plantjes. Bah. Ben benieuwd of de rest nog uitkomt. Vorig jaar was het ook niet veel soeps.

 3. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik geef ze altijd aan 1 van mijn koffievriendinnen. Ik heb al moeite om mijn gewone tuin bij te houden ; )

  Maar het idee vind ik superleuk van de AH.

 4. Minke schreef:

  Leuk! Wij zijn ook volop bezig. Ik leerde dat er bij schimmelvorming te veel water (of verkeerd) water werd gegeven. Hier ook wat schimmel maar ook daar komen plantjes uit. Ik ga maar eens op zoek naar mijn tuinhandschoenen. Dat is toch wat fijner dan.

 5. Kidzblogger.nl schreef:

  Bij ons is het vorige jaar niet verder gekomen dan een paar sprietjes uit alles… Maar de kinderen doen nu weer vrolijk mee. Maar ik verwacht en niet veel van…

 6. Gerdi schreef:

  Hier word er ook fanatiek iedere dag de moestuintjes verzorgt! Hier naast de AH moestuintjes ook gewone zaadjes gekocht en die doen het (jammer genoeg..) veel beter!

 7. Oei – ik moet ze nog zaaien…. hopelijk lukt het zonder schimmel!

 8. TypischKim schreef:

  Wat leuk! Hier hebben we er ook eentje staan.

 9. Charel schreef:

  Ik vind het echt leuk! Jammer van de schimmel ik heb dat ook ieder jaar!

 10. Ach, wat jammer! Ik doe dit jaar niet mee met de moestuintjes. Na 2 jaren maanden bezig te zijn geweest gooide de zomervakantie steeds roet in het eten: als we terug kwamen was alles dood. Dus dit jaar heb ik alleen aardbeienplanten buiten, en verder laat ik het lekker even. Jammer van de tijd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.