batboy, mamablog, bos

Leuk uitstapje: naar het bos

Naar het bos gaan is een leuk uitstapje voor je kinderen. Je kan van alles vinden in het bos zoals stokken, dennenappels, uilenballen, mooie veren en misschien ook de Boze Wolf?

Buitenlucht

De buitenlucht is goed voor de gezondheid. Het maakt fitter en zorgt ervoor dat je vitamine D opdoet. Ook het vies worden is goed, want dat bouwt de weerstand op tegen ziektes.

Deon gaat met de klas naar het bos ‘Weiβen Berg’ in Esche. Wij zijn daar nog nooit geweest en om vast te kijken hoe ik er naartoe moet rijden zijn we op 2de Pinksterdag naar het bos gegaan.

Om het extra spannend te maken zijn wij opzoek gegaan naar de Boze Wolf van Roodkapje. En opeens zag ik de wolf in een flits voorbij rennen. Deon zag hem ook en is meteen gaan zoeken naar een stok om mij te beschermen tegen de Boze Wolf.

zoeken, stok, bos, boze wolf, batboy

Opzoek naar een grote stok.

mulle zand, bos, batboy, bomen, stok, takken

Lekker rennen door het mulle zand

Bos

De berg is best steil en door het mulle zand is het lastig lopen de berg op. Maar naar beneden gaat lekker snel. Ze rennen van de berg af en zo kunnen de jongens hun energie mooi kwijt! Ze slepen met takken. ”Kijk mama, deze kan ik goed gebruiken voor als de Boze Wolf komt”.

Lees ook: Boek: Alle kinderen naar buiten.

Na een tijdje gerend te hebben is het tijd voor pauze. Even iets drinken met wat lekkers erbij en daarna weer verder.

pauze, bos, jongens, rennen, batboy

Pauze

Deon is nog steeds opzoek naar de Boze Wolf, maar kan hem nergens vinden. Wel ziet hij de Sprookjesboom en daar ligt ook een stok die hij goed kan gebruiken. Ga opzoek naar uilenballen in het bos, spannend om ze thuis uit te pluizen!

sprookjesboom, bos, batboy, rennen, ravotten, spelen, kinderen

Daar is de Sprookjesboom

stok, beschermen, batboy, boze wolf, efteling

De stok om ons te beschermen

Na nog een hele poos te hebben gewandeld vonden we uiteindelijk een pootafdruk. Nu waren in de buurt.

pootafdruk, boze wolf, bos, batboy, takken, bomen, zand

Pootafdruk van de Boze Wolf

We hebben de sporen gevolgd en kwamen weer uit bij de auto. De wolf is ons te slim af geweest, maar misschien houd hij ons stiekem in de gaten en komt hij straks achter de auto vandaan?

De jongens hebben zich super vermaakt en ik vind het ook een mooi bos. Het is alleen niet handig om daar met een kinderwagen of buggy te lopen. Er zijn best veel heuvels en door het mulle zand is het lastig rijden met de kinderwagen. Maar door de buitenlucht en de natuurgeluiden kon Brent lekker slapen.

slapen, baby, bos, jongens, batboy

Brent slaapt lekker

Is er bij jullie een mooi bos in de buurt?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 7 Comments
 1. Nathalie schreef:

  Wat een leuke foto’s. Wel goed op teken controleren 😉

 2. Vlijtig Liesje schreef:

  Ja hier heb je ook mooie bossen! Maar jullie bos bij Eibergen lijkt me ook heel leuk zeg!

 3. Birgit schreef:

  Dat klinkt erg leuk en wat een leuke foto’s!

 4. […] Boswandeling. Ook al is het koud (zolang het maar niet hard regent) een boswandeling is gezellig en ze kunnen heerlijk rennen en opzoek gaan naar de Boze Wolf . […]

 5. […] het bos om daar van alles te ontdekken en heerlijk te genieten van de buitenlucht. Het bos ‘Weißen Berg‘ in Esche ligt ongeveer 10 minuten rijden bij ons […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.