zwemcursus, zilver, duitsland

Zwemcursus Zilver

De zwemcursus Zilver bestaat uit acht lessen. De vijfde les van deze cursus was wel zwaar, maar zo ontzettend belangrijk. 

Zwemles in Duitsland

De zwemlessen in Nederland en Duitsland verschillen nogal. Zo bestaat er bijvoorbeeld geen diploma A, B of C, maar krijgen ze na elke zwemcursus een plaatje wat op hun zwembroek of zwempak vast gemaakt moet worden.

De cursus begint met Seepferdchen, wat bij Deon nogal moeilijk ging, maar uiteindelijk had hij zijn diploma in zijn pocket. Daarna volgt Seeräuber, waar hij geen enkele moeite mee had.

Brons

Na deze twee cursussen volgt Brons. De zwemcursus duurt geen uur, maar 45 minuten. Er wordt twee keer met kleding aan gezwommen (een pyjama en regenlaarzen). Je hebt je diploma gehaald als je een ring opduikt in het diepe.

Zwemcursus Zilver

Deon gaat nu voor Zilver. Ook deze cursus duurt 8 weken en is 45 minuten per les. De kosten zijn hier ook veel lager dan in Nederland, want per zwemcursus betaal je slechts € 40,-.

De vijfde les was een hele pittige, want hierbij werd er gezwommen met kleren aan. Geen pyjama zoals bij Brons, maar in de kleding hoe je er normaal ook bij loopt.

Dit is dus een spijkerbroek, sokken, schoenen, hemd, trui en een jas.

zwemcursus, zilver, duitsland

Super zwaar lijkt me dit, maar zo goed dat dit gedaan wordt.

Per twee gaan de kinderen op een mat zitten. De mat gaat de lucht in en de kinderen moeten vanaf dat punt naar de overkant zwemmen.

zwemcursus, zilver, duitsland

Ik zag dat kleine koppie net boven het water uitkomen en moedigde hem aan. Het was erg zwaar, maar hij heeft het gehaald.

Daarna werden er obstakels in het water gegooid en moesten ze weer naar de overkant zwemmen.

zwemcursus, zilver, duitsland

De les ging snel voorbij en Deon heeft het super gedaan! Er werden nog een aantal vragen aan de kinderen gesteld (een soort mondelinge toets) en toen mochten ze vrij zwemmen.

Afzwemmen

Het afzwemmen gaat altijd wel een beetje raar, want je weet nooit wanneer je kindje gaat afzwemmen voor zijn diploma. Er volgen nog drie lessen en in één van deze lessen mag hij afzwemmen.

Wat ze hiervoor moeten doen weet ik niet, maar volgens mij heeft hij het moeilijkste wel gehad.

Misschien vind je dit ook interessant: Oogtest met Pelzenbob.

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.