mamablog, batboy, pelzenbob

Oogtest met Pelzenbob

Uit onderzoek van All About Vision blijkt dat 1 op de 4 kinderen een probleem heeft met het zicht. Dit kan de leermogelijkheden en het gedrag van je kindje beïnvloeden. Maar hoe kom je erachter of je kindje problemen heeft met zijn/haar zicht? Vision Direct heeft daarom een leuke video voor kinderen ontwikkeld en samen met Deon deed ik de test van Pelzenbob.

Slecht zicht

Nu Deon op de Grundschule zit en leert lezen en schrijven is het belangrijk dat hij goed meekomt. Kan hij bijvoorbeeld alles goed zien wat juffrouw op het bord schrijft? Als hij problemen heeft met zijn zicht kan hij zich natuurlijk slecht concentreren wat zijn leermogelijkheden kan beïnvloeden, maar hoe kom je erachter?

Vision Direct bied ouders op een leuke manier aan om het zicht van je kindje te controleren. Ze hebben namelijk een leuke video voor kinderen ontwikkeld over een kat: Pelzenbob.

Pelzenbob

Pelzenbob is een huiskat die het Noorden even kwijt lijkt te zijn en op zoektocht vertrekt. Zo komt hij op allerlei interessante plaatsen terecht.

pelzenbob, mamablog, batboy

Het filmpje met Pelzenbob duurt ongeveer 5 minuten en in deze video zitten 4 oogtests verstopt die je samen met je kindje kan doen. De video is geen vervanging  voor een oogtest, maar het kan je wel een beeld geven van het zicht van je kindje.

De test

Deze test deed ik samen met Deon en bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Visustest. Een maat voor gezichtsscherpte.
  2. Kleurenblindheid. Komt het meeste voor bij mannen. Iemand die kleurenblind is kan bepaalde kleuren niet of met moeite onderscheiden.
  3. Astigmatisme-test. Als je astigmatisme hebt, heb je problemen met ver én dichtbij zien. Dit komt vaak voor, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Dat komt omdat het hoornvlies niet rond is, maar ovaal.
  4. Rood/groen-test. Dit is om te controleren of je ogen een cilindrische afwijking hebben.

Deon is voor alle testen geslaagd, maar ook ik deed de test en slaagde helaas niet voor de Astigmatisme-test.

De antwoorden van de test kan je na de tijd in de gids met resultaten nalezen. De gids helpt je te bepalen of je een oogtest dient in te boeken bij de opticien.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaring met de test!

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

4 gedachten over “Oogtest met Pelzenbob”

  1. Ik heb het filmpje bekeken en vind het er leuk uitzien. Ik moet wel bekennen dat ik de bedoeling niet meteen snapte. Halverwege moest ik een verkeersbord noemen? Iets meer instructies van tevoren zou ik fijn vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *