kersencake, snel en makkelijk recept

Duitste kersencake maken doe je zo

Voor de Einschulung van de eerste klassers van de Grundschule moesten alle moeders van de tweede klassers Kuchen bakken. Ik was opzoek naar een snel en makkelijk recept en maakte een kersencake. De naam Schneller Kirschkuchen doet zijn naam eer aan, want hij is zeker snel te maken!

Einschulung

Met 6 jaar gaat je kindje naar de Grundschule en dat wordt in Duitsland groots gevierd. Vorig jaar maakte ik voor Deon een monster Schultüte en trots lopen de kinderen met hun puntzak naar school.

Alle kinderen van de 2de, 3de en 4de klassen voeren een toneelstukje op en zingen liedjes om de nieuwe kinderen welkom te heten. Daarna is er voor ouders, opa’s, oma’s en natuurlijk de eerste klassers in een gezamenlijke versierde ruimte drinken met lekkers erbij (Kuchen). De Kuchen worden gemaakt door moeders van de tweede klassers en daar zat ik dus bij.

Lees hier hoe je de Duitse klassieker Bienenstich maakt.

Kersencake

Ik zocht een snel en makkelijk recept en vroeg aan de buurvrouw of zij voor mij een lekker recept had. Mijn voorwaarden: snel en makkelijk. Ze stelde voor om een Schneller Kirschkuchen te maken en die titel sprak mij erg aan en dus ging ik aan de slag om een kersencake te maken.

Het recept is echt heel eenvoudig. Ik gebruikte een rechthoekige ovenschaal om zo makkelijk de cake in blokjes te snijden. Gesneden en al moesten we de cake meenemen.

Benodigdheden kersencake

  • 200 Gram margarine
  • 4 Eieren
  • 180 Gram suiker
  • 100 Gram Geraspte chocolade
  • 125 Gram gemalen amandelen of andere noten
  • 125 Gram meel
  • Eén theelepel backpoeder
  • 500 Gram kersen in pot

benodigdheden kersencaken, benodigdheden

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °.
  • Laat de kersen uitlekken.
  • Doe de eieren, margarine en suiker in een kom en roer voorzichtig met een lepel.
  • Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en roer nogmaals alles goed door met een lepel.
  • Het beslag in een springvorm en verdeel de kersen over het beslag.

recept kersencake, recept

kersen,

  • De kersencake gaat 40 minuten in de oven.
  • Laat het afkoelen en snijd in stukken.

kirschkuchen

kersencake

Cake eten

In het Bauernhof museum was het erg gezellig aangekleed (allemaal versierd door de moeders van de tweede klassers) en Kuchen in overvloed. Je kan ongegeneerd zoveel pakken als je maar wilt.

boerderij, feest, einschulung

boerderij, bauernhof

Echt een walhalla van lekkernijen en ze waren stuk voor stuk heerlijk!

kersencake, cake

 

De kersencake viel goed in de smaak en is zeker voor herhaling vatbaar!

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.