dingen, ouder, moeder, kinderen

13 Dingen die je nooit zou doen als je geen ouder bent

Je levensstijl veranderd zodra je een ouder bent geworden en je hebt vanaf dat moment de verantwoordelijkheid over de kleine versie van jezelf. Dat kan pittig, vermoeiend, en soms best zwaar zijn. Er zijn bijvoorbeeld dingen die je vroeger kon doen zonder er bij na te denken, maar er zijn ook dingen die je anders nooit had gedaan als je geen kinderen zou hebben. 

Zonder kinderen had je deze dingen nooit gedaan

Zeven jaar geleden ben ik voor het eerst moeder geworden en nu ben ik een trotse moeder van drie geweldige stoere jongens. Een ouder zijn is niet altijd even makkelijk, vooral in het begin is alles erg wennen. Je kunt niet even snel meer naar de winkel, alleen naar de wc en laten we het vooral niet hebben over die slapeloze nachten. Daarnaast krijg je er ook heel veel voor terug:

  • Wallen onder je ogen (van die slapeloze nachten).
  • Een punthoofd.
  • Grijze haren.

Deze dingen neem je natuurlijk allemaal voor lief, want als wij geen kinderen gehad zouden hebben, hadden we deze dingen nooit gedaan:

Speeltuin

Je gaat als volwassene niet met je partner of vrienden naar een (indoor)speeltuin om daar op een springkussen te springen, van een hoge glijbaan af te glijden of in de apekooi te spelen. Nee, dat zou gek zijn. Met kinderen is het heel normaal en zitten mensen je niet raar aan te kijken wanneer jij als een dolle op een springkussen heen en weer staat te springen.

Feesten voor kinderen

Waren er geen kinderen dan zou je waarschijnlijk geen Sinterklaas vieren en zou je dit feest aan je voorbij laten gaan. Paaseieren verstoppen om vervolgens je partner de opdracht te geven ze te gaan zoeken zou je ook niet doen. Nee, je koopt gewoon een zak paaseieren, gaat op de bank zitten en onder het genot van een filmpje eet je ze allemaal achter elkaar op.

Ruik ik poep?

Zonder kinderen had ik nooit aan het achterwerk van iemand geroken of ik misschien poep zou ruiken. Nu is dat de normaalste zaak van de wereld.

Je mobiel vol met foto’s

Je maakt geen tientallen foto’s per dag van jezelf, maar nu je kinderen hebt staat je telefoon vol met foto’s van jouw bengeltjes.

Gênante vragen beantwoorden in het openbaar

Kinderen zijn nieuwsgierig en willen altijd alles weten. Ze vragen rustig in de wachtkamer bij de dokter waarom die mevrouw zo’n lange neus heeft of die meneer een dikke buik. ”Zitten daar soms kindjes in of heeft hij heel veel donuts gegeten?”. Wat die zachte kussentjes zijn (terwijl ze er even in knijpen) onder mama haar shirt en of ze er dan even onder mogen kijken.

Scheidsrechter spelen

Zonder kinderen hoef je niet voor scheidsrechter te spelen. Nu moet je ervoor zorgen dat ze elkaar niet in de haren vliegen en weten wie er is begonnen.

Billendoekjes

Heb je geen kinderen, dan zou je nooit billendoekjes kopen, maar die dingen zijn verrekte handig! Je kunt ze overal voor gebruiken:

  • Tafel even snel afnemen.
  • Die vlek uit je kleren te halen.
  • Plakkerige handjes.
  • Vieze neusjes.

Spelen met poppen

Je zou niet met poppen spelen, gekke stemmetjes nadoen én je was niet bang geweest voor die gevaarlijke plastic dino die tegen je brult.

Tekenfilms kijken

Je zou het bestaan van Peppa Pig niet weten, Duck Tv of die vreselijk irritante paarse dino Barney. Nu kijk je non-stop en doet alsof je het leuk vind, over and over and over again. Als je kind(eren) in bed liggen zit je nog steeds naar die biggen te kijken in plaats van het nieuws.

Knutselen

Of het nu traktaties zijn, een uitnodiging voor een feestje of een Sinterklaas knutsel. Deze dingen had je nooit gedaan als je geen ouder zou zijn geweest. Je gaat je voor je collega’s niet uitsloven om een snoepketting te maken als je jarig bent. Voor je kindje ga je je wél uitsloven en maak je de creatiefste traktaties ever!

Discussie voeren

Praten of een discussie voeren met een kleine versie van jezelf en je moet altijd een antwoord hebben op die waarom vraag.

Liedjes

Je kent alle irritante liedjes van het speelgoed uit je hoofd. Neem bijvoorbeeld de Toet Toet auto’s of die leuke koekjespot van Fisher Price met figuurtjes die je erin moet drukken.

Knuffels

Je zou stad en land niet hebben afgezocht naar die verloren knuffel. Je doet er alles voor om te zorgen dat je hem vind, ook al is het diep in de nacht. Als je kleintje niet kan slapen, dan jij ook niet. Je partner snurkt gewoon lekker verder.

 

 

 

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.