batboy, mamablog, zwangerschapsdromen

Zwangerschapsdromen

Iedereen droomt, of je nu zwanger bent of niet. Toen ik zwanger was droomde ik ontzettend veel, van gekke tot enge dromen. Maar waarom droom je tijdens je zwangerschap zoveel en had mijn perendroom iets met mijn zwangerschap te maken? Lees hier alles over mijn zwangerschapsdromen.

Dromen

Tijdens je slaap verwerken je hersenen informatie die je overdag hebt ontvangen. Dit word tijdens je slaap als een soort filmpje voor je ogen afgedraaid. Gemiddeld droomt een mens zes keer per nacht, maar meestal kun je je dromen ’s morgens niet eens meer herinneren. Soms kun je in de loop van de dag opeens je droom herinneren door een gebeurtenis of je herinnert vlagen van een vage droom die eigenlijk nergens op slaan.

Lees ook: Zo ga je om met nachtmerries bij kinderen

Zwangerschapsdromen

Wanneer je zwanger bent veranderd je slaapritme. Het kan zijn dat je ’s nachts wakker word omdat je naar de wc moet of je hebt opeens trek in iets geks. Je hormonen gieren door je lichaam en hebt dus ook meer informatie en emoties te verwerken. De meeste zwangerschapsdromen hebben te maken met emoties zoals boosheid, angst of liefde. Vaak gaan de dromen over je toekomstige baby.

Meestal onthoud je alleen de nare dromen. Dit vond ik altijd zo vervelend en was altijd bang dat er iets naars ging gebeuren.

Zo droomde ik tijdens mijn zwangerschapsperiode dat ik met de kinderwagen aan het wandelen was. Ik wilde de eendjes gaan voeren, maar vergat de kinderwagen op de rem te zetten met gevolg dat de kinderenwagen met baby en al te water ging. Deze droom is mij altijd bijgebleven en vind het zo’n nare droom. Nog altijd zie ik de beelden voor me.

Mijn eerste zwangerschap was via ICSI. Er werden twee eitjes terug geplaatst met de kans op een tweeling. Ik droomde echter dat Nick thuis kwam en de kofferbak van de auto opende. Hierin lagen twee baby’s die dus van ons waren, heel raar.

Peer

Toen we bezig waren met zwanger worden en in het hele traject zaten had ik ook een gekke droom. Ik droomde namelijk over peren. Ik heb de betekenis hiervan opgezocht en de uitkomst vond ik wel zo frappant:

‘Een peer staat symbool voor de baarmoeder, vruchtbaarheid en verwijst naar iets vrouwelijks in je leven. Een droom over een peer word ook vaak geassocieerd met de maagd Maria. Een perenboom vertegenwoordigt nieuwe mogelijkheden.’

zwangerschapsdromen, mamablog, batboy

Dromen blijven raar en meestal kan ik mijn dromen niet meer onthouden, maar over peren heb ik nooit meer gedroomd.

Kun jij je nog een droom herinneren van toen je zwanger was?

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.