wat dieren de hele dag doen, batboy, mamablog

Wat dieren de hele dag doen

Grote mensen gaan elke dag naar hun werk. Maar dieren? Ja, wat doen dieren eigenlijk de hele dag? In het boek ‘Wat dieren de hele dag doen’ kom je erachter en ga je op verkenning in 14 verschillende leefomgevingen. Er staan veel bekende, maar ook minder bekende dieren in zoals bijvoorbeeld de ‘poetslipvis’.

Wat dieren de hele dag doen

Ik weet nog goed dat mijn broertje vroeger heel jaloers was op onze poes. Hij moest naar school en de poes lag heerlijk te luieren in het zonnetje. Ja, zo’n heerlijk lui leventje als onze poes zag mijn broertje ook wel zitten ­čÖé .

Wat dieren de hele dag doen is een mooi groot boek vol met kleurrijke tekeningen. In dit boek ga je mee op ontdekkingsreis en kom je te weten wat dieren de hele dag doen.

mamablog, batboy, boek wat dieren de hele dag doen, wat dieren de hele dag doen

Op de prairie, in de oceaan en in je achtertuin kom je dieren tegen. Over elke leefomgeving wordt een stukje verteld en zie je alle dieren op een mooie kleurrijke prent. Op de volgende bladzijde wordt elk dier afgebeeld en verteld het dier wie hij is en wat hij de hele dag doet.

mamablog, batboy, wat dieren de hele dag doen

De poetslipvis en de zeekomkommer

De dieren in het koraalrif vind Deon erg leuk, vooral de poetslipvis en de zeekomkommer. ”Wat een gekke namen h├Ę mama? Ze zien er wel heel grappig uit!”

De poetslipvis is een tandarts. Hij zwemt om de mond en kieuwen van grote vissen heen en knabbelt alle vuiltjes weg. ”Dat is wel heel erg handig, want ik had laatst ook een stukje vlees tussen mijn tanden”, zei Deon.

De zeekomkommer ziet eruit als een dikke rups met stekels en is een recycler. Hij zuigt afval uit het zand en daarna spuugt hij het zand weer uit. Daar moet Deon wel om lachen, ”wat een gek beest is dat!”.

wat dieren de hele dag doen, batboy, mamablog

Leerzaam en grappig

Het boek leest makkelijk en is erg leerzaam. Het is niet echt een verhaaltje voor het slapen gaan, maar om lekker samen op de bank de dieren te ontdekken. Zelf steek ik er ook nog wat van op, want wist jij dat giraffen maar 2 uur per dag slapen en een krab stukjes spons op zijn rug plakt? Zo ziet namelijk niemand dat het een krab is en wordt hij niet opgegeten, slim h├ę?

Deon vind het leuk om door het boek te bladeren en alle dieren eens goed te bekijken. Wat dieren de hele dag doen is leerzaam en een leuke manier om de dieren te ontdekken.

wat dieren de hele dag doen, mamablog, batboy

Lees ook:

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking en bevat een opgestuurd product.

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 14 Comments
 1. Roelina schreef:

  Wat een leuk boek! Goeie tip!

 2. Klinkt inderdaad interessant! Ik wil best weten wat dieren de hele dag doen!

 3. Maaike schreef:

  Oh wat een leuk boek! Ik heb hier een dierenverkenner in huis die alles over dieren loei interessant vindt. Dus dit is echt wat voor hem!

 4. Susan schreef:

  Heb het me wel eens afgevraagd bij m’n kittens! Die vervolgens allemaal weer verdwenen van de hooizolder, haha…

 5. Charel schreef:

  Wat een leuk boek zeg!

 6. Tania schreef:

  Dat ziet er een heel leuk boek uit. Ga ik onthouden voor als mijn zoontje wat ouder is

 7. Manon schreef:

  Wel een leuk boek zeg voor de kinders! Wel interresant

 8. MamaMinke schreef:

  Wat een leuk boek. Mijn kinderen zijn gek op dieren dus zouden dit vast leuk vinden.

 9. Merel schreef:

  Wat een leuke manier om je kinderen meer over verschillende diersoorten te leren, zeker die je in andere boeken niet vaak tegenkomt.

 10. Haha wat een grappige benamingen! Het lijkt me wel een leuke manier om meer bij te leren. Een leuk boekje voor de kinderen!

 11. Xenia schreef:

  Wat lijkt me dit een leuk boek. Mijn kinderen zouden dit heel leuk vinden.. Voor onze kat is het duidelijk, deze doet heel weinig haha

 12. Mieke schreef:

  Wat een leuk boek! Als mijn nichtje wat ouder is, is het ook echt iets voor haar. Ze is gek van dieren! Goede tip! X

 13. Wat grappig dat sommige dieren van die geinige namen hebben. Lijkt me een leuk boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.