wat dieren de hele dag doen, batboy, mamablog

Wat dieren de hele dag doen

Grote mensen gaan elke dag naar hun werk. Maar dieren? Ja, wat doen dieren eigenlijk de hele dag? In het boek ‘Wat dieren de hele dag doen’ kom je erachter en ga je op verkenning in 14 verschillende leefomgevingen. Er staan veel bekende, maar ook minder bekende dieren in zoals bijvoorbeeld de ‘poetslipvis’.

Wat dieren de hele dag doen

Ik weet nog goed dat mijn broertje vroeger heel jaloers was op onze poes. Hij moest naar school en de poes lag heerlijk te luieren in het zonnetje. Ja, zo’n heerlijk lui leventje als onze poes zag mijn broertje ook wel zitten 🙂 .

Wat dieren de hele dag doen is een mooi groot boek vol met kleurrijke tekeningen. In dit boek ga je mee op ontdekkingsreis en kom je te weten wat dieren de hele dag doen.

mamablog, batboy, boek wat dieren de hele dag doen, wat dieren de hele dag doen

Op de prairie, in de oceaan en in je achtertuin kom je dieren tegen. Over elke leefomgeving wordt een stukje verteld en zie je alle dieren op een mooie kleurrijke prent. Op de volgende bladzijde wordt elk dier afgebeeld en verteld het dier wie hij is en wat hij de hele dag doet.

mamablog, batboy, wat dieren de hele dag doen

De poetslipvis en de zeekomkommer

De dieren in het koraalrif vind Deon erg leuk, vooral de poetslipvis en de zeekomkommer. ”Wat een gekke namen hè mama? Ze zien er wel heel grappig uit!”

De poetslipvis is een tandarts. Hij zwemt om de mond en kieuwen van grote vissen heen en knabbelt alle vuiltjes weg. ”Dat is wel heel erg handig, want ik had laatst ook een stukje vlees tussen mijn tanden”, zei Deon.

De zeekomkommer ziet eruit als een dikke rups met stekels en is een recycler. Hij zuigt afval uit het zand en daarna spuugt hij het zand weer uit. Daar moet Deon wel om lachen, ”wat een gek beest is dat!”.

wat dieren de hele dag doen, batboy, mamablog

Leerzaam en grappig

Het boek leest makkelijk en is erg leerzaam. Het is niet echt een verhaaltje voor het slapen gaan, maar om lekker samen op de bank de dieren te ontdekken. Zelf steek ik er ook nog wat van op, want wist jij dat giraffen maar 2 uur per dag slapen en een krab stukjes spons op zijn rug plakt? Zo ziet namelijk niemand dat het een krab is en wordt hij niet opgegeten, slim hé?

Deon vind het leuk om door het boek te bladeren en alle dieren eens goed te bekijken. Wat dieren de hele dag doen is leerzaam en een leuke manier om de dieren te ontdekken.

wat dieren de hele dag doen, mamablog, batboy

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking en bevat een opgestuurd product.

Batboy, mamablog, lifestyle, blogger

14 gedachten over “Wat dieren de hele dag doen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *