tafelmanieren, jongens, eten, aan tafel

Hoe jongens eten aan tafel

De één zweert bij appelmoes en gooit een dikke klodder op het bord en de ander voegt graag iets meer kleur aan zijn eten door er smarties aan toe te voegen. Tafelmanieren kennen ze wel, maar dit zijn typisch jongens aan tafel . 

Tafelmanieren

Meestal eet ik alleen met de jongens, want Nick is vaak laat thuis en daar kunnen wij niet op wachten. Hun maagjes rammelen van de honger en dus dek ik de tafel. Natuurlijk heb ik ze tafelmanieren geleerd, maar jongens hebben zo hun eigen maniertjes. Hoe het er bij ons aan tafel toe gaat? Druk, veel geklets en natuurlijk niet te vergeten de saus. Een tafelkleed is zeker ook een must.

Veel saus

Nick gooit overal saus bij. Zijn favorieten zijn appelmoes en curry. Er wordt dan niet een bescheiden klodder op het bord gedaan, maar een zee van curry zodat de aardappels erin drijven. Dit vind ik wel zo ontzettend smerig, maar goed het is niet mijn bord en ik hoef het niet op te eten. Nick vind mijn bord met eten er dan ook niet smakelijk uitzien.  Dat van die sausjes hebben de jongens dus van Nick en ook hun willen overal saus bij. De rode sausen zijn favoriet bij de jongens en van komkommer tot aardappel wordt erin gedipt.

Deon vind het bijvoorbeeld heerlijk om een croissant met ham, kaas, mayonaise en curry te eten. ”Wil je ook een hapje mama?, vraagt hij dan. Het is zó lekker!”. Ik schud een keer en kijk hem met een vies gezicht aan. Sausjes en jongens, die kunnen niet zonder elkaar.

Met de handen

Natuurlijk hebben ze ieder hun eigen bord en bestek, maar de jongens eten graag met hun handen als het eten dat toe laat. Lekker bourgondisch eten, daar houden ze van.

Sta er ook niet raar van te kijken als je vreemde geluiden hoort, dat zijn namelijk de aardappels die met bonen vechten. ”Wie denk jij dat er gaat winnen mama?”. ”Uhmm, de aardappels”, zeg ik dan maar. ”Nee fout, kijk maar die boon is nu plat, dat was een gemene”.

Doe eens gek

Sten heeft zo zijn eigen ideeën van lekker eten. Zo was ik laatst bezig om spinazie te maken en ik was nog geen 5 minuten uit het zicht of de spinazie zag er heel anders uit. Het leek Sten lekker om er smarties op te gooien (hij is weliswaar een chocolade monster, maar het lijkt mij geen lekkere combinatie). Toen we aan tafel zaten en ik hem zijn bord voor zijn neus zette, keek hij vreemd naar zijn eten. ”Waar zijn mijn smarties?”, vroeg hij boos. Ik had ze er natuurlijk uitgevist, maar netjes bewaard op een stukje keukenrol (uit voorzorg). Ze waren wit uitgeslagen en zeg nu zelf smarties en spinazie? Maar goed ik heb ze gepakt en ze over zijn eten gestrooid. Hij keek meteen weer een heel stuk vrolijker, pakte zijn vork en begon gretig te eten.

Hij vond het héérlijk en heeft, op een paar aardappels na, zijn hele bord leeg gegeten.

jongens, aan tafel eten

Volle mond

Als je dacht dat meisjes kwebbelkousen zijn dan heb je de mijne nog niet gehoord. Vooral Sten en Brent ratelen aan één stuk door. ”Eerst je mond leeg eten en dan mag je wat zeggen”, vertel ik dan. Mijn bord is al lang en breed leeg, maar die van Sten niet. Zijn eten is al bijna koud en met volle mond verteld hij mij wat ze op school met gym hebben gedaan, hoe lekker hij het eten vind (logisch met die smarties 😉 ) en of er straks ook nog een toetje is. Vaak kan er dan ook nog wel een slok melk bij, dan glijd het eten zo lekker makkelijk naar beneden.

Boeren

Van huis uit ken ik het niet, maar een boer tijdens of na het eten is voor jongens heel normaal. Chinezen vinden het heel beleefd om na het eten te boeren en dit is een teken dat het eten heeft gesmaakt. Van dat laatste ga ik dan maar vanuit terwijl ik het eten, wat ze niet hebben opgegeten omdat ze een volle buik hebben, in de prullenbak gooi.

Veel vlees

Zorg dat je genoeg vlees in huis hebt, daar zijn mannen dol op. Uiteraard wordt dat gegeten met de handen én veel saus. Nu zijn mijn mannen nog klein en hebben kleine maagjes, maar wacht maar als ze straks groter zijn. Je kunt ze ook een schaaltje insecten voorschotelen, zijn de mijne dol op.

Lees ook:

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

Be the first to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.