kersenboom, mamablog, batboy

Kersenboom in de tuin

Heerlijk snoepen en het ligt gewoon voor het oprapen! Van kersenboom tot hazelaar en alles is gewoon in de tuin te vinden. De kersen zijn wel één van de favoriet.

Snoep in de tuin

Kinderen vinden het leuk om iets te eten uit eigen tuin, maar wees er wel voorzichtig mee, want ze moeten niet denken dat ze alle besjes uit de tuin kunnen eten!

Vroeger ging ik opzoek naar van die zure rode besjes en die at ik dan thuis op met suiker eroverheen. Deon is nu groot genoeg om te snappen dat je niet zomaar iets kan eten wat er in de tuin groeit. Dus voor hem is het ‘snoepseizoen’ begonnen.

Kersenboom

Kersen zijn op hun best in juni en juli en ze zijn echt heerlijk en ook nog eens gezond! Bij ons in de tuin staat een kersenboom (ongeveer 8 meter hoog) en Deon verzameld alle kersen, want hij vind ze zo lekker!

kersen, zoeken, boom, batboy, kersenboom, snoepen, juni, tuin

Kersen zoeken

Het hele gras ligt vol met kersen ( helaas is het geen geldboom 😉 ). Maar ook de vogels vinden ze heel erg lekker en hebben ze (bijna) geen kans om goed te groeien en te rijpen. Ze vallen al half afgevreten uit de boom. Maar Deon haalt de ‘beste’ kersen eruit en smikkelt ervan!

Gevaarlijk

Toen Deon net kon kruipen was de boom iets minder ‘leuk’, want hij wilde de pitten steeds in zijn mond stoppen, erg gevaarlijk! Dus ik was de hele tijd bezig om de kersen uit het gras te halen. Het liefst wilde ik dat de boom werd omgezaagd.

lekker, smikkelen, kersen, tuin, kersenboom, boom, batboy, juni, eten, gezond

Lekker smikkelen

Kersenpitten

Dus aan de kersen zelf hebben we niet zo heel veel, maar we kunnen wel iets met de pitten van de kersen doen. Kersenpitten kunnen namelijk heel lang warmte vasthouden en zo kunnen we zelf ons eigen pittenkussen gaan maken. Hoe leuk is dat?!

Nog meer lekkers

Een appelboom hebben we helaas niet, dat lijkt me ook erg leuk, maar we hebben wel een hazelaar en een krentenboom. De hazelnoten mogen de kinderen natuurlijk niet eten, maar we verzamelen ze wel voor de eekhorentjes en af en toe smikkel ik er zelf ook van. De krentenboom heb ik nog niet zo lang. Ik heb een krentenboom gekocht, omdat ik het zo mooi vind bloeien in het voorjaar. Als ik dan met de auto rijd zie ik al die bomen langs de kant van de weg staan en dan is het zo’n mooi gezicht! De krenten moet je wel kunnen eten, maar dan zullen de vogels mij ook wel weer te snel af zijn.

In augustus/september zijn er ook weer bramen. Dan loop ik met de kinderen een rondje opzoek naar bramen om ook daarvan te smullen. We snoepen er nooit van terwijl we aan het plukken zijn, omdat er wormpjes in kunnen zitten. Thuis doen we dan alle bramen in een bak water met een beetje zout en dan komen de wormpjes er wel uit. Vorig jaar hebben we heel wat bramen verzameld (en ze waren super lekker).

bramen, wormpjes, batboy, plukken, augustus, september, eten, gezond

Heerlijke bramen

Leuke ‘kleine’ planten om van te snoepen:

  • Aardbeienplant
  • Tomatenplant
  • Komkommerplant
  • Lees ook het moestuintje .

Hebben jullie ook iets in de tuin waar je kinderen van kunnen snoepen? Ga je ook weleens opzoek naar bramen?

 

 

 

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 5 Comments
  1. Nathalie schreef:

    Wij hebben appels, peren,kersen (weinig) rode bessen en bramen. Onze kinderen vinden het plukken ook leuk. Voor de appels en peren moeten ze wel even wachten tot het eind van de zomer. Sommige moeten zelfs nog narijpen op de schaal.

  2. Leonie van Mil schreef:

    Oh lekker!! Ik deed dat vroeger altijd. Dan gingen we een kersenfietstocht doen of kwamen we tijdens het wandelen een bramenstruik tegen. In ons vorige huis hadden we ook frambozen, maar die vonden de vogels ook erg lekker. Nu hebben we een aarbeienplant. Ik hoop dat de vogels die lekker laten staan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.