geld besparen, mamablog, batboy

Geld besparen of terug krijgen

geld besparen, mamablog, batboy

Een gezin is duur als je niet op je uitgaven let. Je wil natuurlijk alleen maar het beste voor je gezin. Afhankelijk van je inkomen kies je misschien voor de huismerken, die vaak gewoon even goed zijn. Wist je trouwens dat veel rijke gezinnen ook gewoon bij de Aldi shoppen, nu weet je hoe ze rijk blijven 😉 .

Geld besparen

Verschillende mensen kiezen voor verschillende oplossingen om geld te besparen. Je moet zelf een beetje je eigen weg er in vinden. Tweedehands kleding? Daar is niets geks aan als jij daardoor meer geld hebt om je gezin te verwennen met een Nintendo Switch of een weekendje weg. Wanneer kwam je voor het laatst bij een bibliotheek? Naast het feit dat je spullen kunt lenen organiseren ze vaak ook leuke activiteiten en cursussen. Vaak kan dit een goedkoop uitje zijn. Waar je misschien nog niet van gehoord hebt is dat steeds meer bibliotheken ook andere spullen uitlenen. Muziek, games en in California zelfs GoPro camera’s en muziekinstrumenten! Afhankelijk van de bieb zijn die activiteiten voor het hele gezin.

Geld terug verdienen

Wat is er nog beter dan besparen? Geld verdienen! Het is natuurlijk nog leuker als je geld krijgt. Je kunt wat bijverdienen door bijvoorbeeld bepaalde zegels te sparen en de juiste spaarrekening te hebben.

Tips

 • Als je bent uitgekeken op een product, gooi het dan niet weg. Verkoop het op marktplaats. Beter voor het milieu en voor de portemonnee!
 • Na het opladen kun je beter de oplader uit het stopcontact halen, alle kleine beetjes helpen.
 • Blokkeer rood staan op je bankrekening, de rente is erg hoog. Zonde van het geld.
 • Probeer is een huismerk en kijk of het je partner of kinderen op valt. Veel huismerken zijn net zo lekker.
 • Neem een tussendoortje mee als je de stad in gaat dan kom je niet in de verleiding een snack te kopen. Als je er dan meteen een gezond tussendoortje van maakt zoals een banaan, ben je dubbel goed bezig!
 • Kortingscodes op internet kent iedereen natuurlijk maar worden niet altijd gebruikt. Zeker voor grotere aankopen altijd even naar zoeken. Zo zijn er ook talloze kortingscodes voor een leuk dagje uit op het internet te vinden.
 • Veel webwinkels geven je een korting als je je e-mailadres hebt ingevuld maar niet hebt afgerekend. Ze sturen dan vaak een paar dagen later een kortingscode. Honderden webshops werken op deze manier.

Miskoop, geld terug

Wat natuurlijk jammer is als een product te snel kapot gaat of niet is wat je ervan verwacht had. Heb je een miskoop gedaan? Gooi het artikel dan niet meteen in de prullenbak. Ga altijd even na of je het artikel nog kan retourneren.

 • Als je iets op internet gekocht hebt kan dat vrijwel altijd. Retourneer het artikel binnen 14 dagen en je hebt recht op je geld terug.
 • Als een van je kinderen een grote aankoop doet zonder jouw medeweten is het vaak mogelijk dit ongedaan te maken als ouder.
 • Kassabon kwijt? Dat hoeft niet altijd een probleem te zijn. Informeer bij de winkel.
 • Partner een grote aankoop gedaan zonder jouw medeweten? Wist je dat als je de koop deed vanaf een gezamenlijke rekening deze ongedaan kan maken, ook is dat vaak zo met een creditcard. Als je partner je dus niets vertelde kun je dit dus vaak ongedaan maken.
 • Product kapot? In de Nederlandse wet staat dat een product deugdelijk moet zijn en zo moet een wasmachine jaren meegaan. Daar bovenop heb je nog 2 jaar garantie vanuit Europa. Laat je dus niet zomaar wegsturen bij de winkel als ze geen garantie willen verlenen.

Schaamte

Laat dit absoluut geen rol spelen, jij doet het beste voor je gezin. Wibra, Aldi, het zijn gewoon winkels. Natuurlijk ga je niet het komende decennium in dezelfde outfit lopen om geld te besparen, het gaat allemaal om een balans. Je hoeft je niet te schamen voor de juiste keuzes en ondertussen rijker te worden! Waar gaat je geld naar toe? Spullen blijven maar voor even, ga er met het hele gezin op uit. Herinneringen zijn het meeste waard!

Om over na te denken

Wat je natuurlijk niet wil is dat je uiteindelijk meer geld uitgeeft omdat je geld wou besparen. Op bepaalde zaken moet je niet willen bezuinigen. Zo is veiligheid en gezondheid natuurlijk een groot aspect. Het beste ga je even met je partner om de tafel zitten wat nou echt belangrijk voor je is. Wat maakt je nou echt gelukkig?

geld bespaen, mamablog, batboy

*Dit gastblog is geschreven door Esther.

Esther werkt op een administratie afdeling, maar heeft de luxe dat ze geen 5 dagen in de week hoeft te werken. Zo blijft er ook nog tijd over om te reizen of een game te spelen.

Je kan haar wakker maken voor patat met Belgische mayonaise en om dat goed te maken rent ze een paar extra rondjes, want op gewicht blijven is belangrijk voor haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *