ID-kaart, batboy, mamablog

ID kaart aanvragen

Elk kind heeft een ID-kaart of een paspoort nodig als ze naar het buitenland reizen. Het is niet meer toegestaan om je kindje bij te schrijven op het paspoort van jou of je partner ( sinds juni 2012 ).

ID kaart voor je kindje

Wij wonen nu ongeveer 8 jaar in Duitsland. Onze kinderen zijn alle drie in Duitsland geboren, maar hebben wel een Nederlandse nationaliteit.

Sinds juni 2012 mag je je kind(eren) niet meer bijschrijven op je ID kaart of paspoort en vanaf die datum is het verplicht om een eigen ID kaart of paspoort te hebben ongeacht de leeftijd. We reizen nog regelmatig naar het buitenland ( Nederland ) dus dan hebben de kinderen er sowieso één nodig .

Om een ID kaart of paspoort aan te vragen moeten wij hiervoor naar Enschede. Wij hebben bij de leeftijd van 6 maand er één aangevraagd voor onze kinderen en deze keer was Brent aan de beurt.

De Pasfoto

Brent kan zijn hoofdje al goed rechtop houden. Eerst gaan we pasfoto’s maken ( dit kan in het Stadskantoor van Enschede ). Zelf vind ik pasfoto’s laten maken echt verschrikkelijk en sta er nooit goed op. Zo vind ik dat ook bij Brent. Misschien schrok hij van de flits, maar mooi is anders…. Ik vind dat Sten de leukste pasfoto heeft. Alle drie zijn ze hier 6 maand:

kinderen, paspoort, id kaart, enschede, aanvragen, batboy, stadskantoor, 6 maand

Deon, Sten & Brent

Ik moet er eigenlijk wel een beetje om lachen ( de pasfoto van Brent ). Maar goed, hij hoeft er maar 5 jaar mee en ik 10…..

Prijsverschil

Voor Nederlanders die in het buitenland wonen zijn de prijzen ook anders. Wij hebben voor de ID-kaart van Brent € 66,05 betaald. Als wij in Nederland zouden wonen zouden de kosten € 28,45 zijn ( dit is per gemeente verschillend ). Ik vind dat best een groot prijsverschil.

Terwijl wij even hebben moeten wachten konden de kinderen zich prima vermaken door te rennen door het Stadskantoor en te kleuren.

stadskantoor, enschede, id kaart, paspoort, pasfoto, batboy, kinderen, aanvragen

Vervelen is niet nodig….

Nu nog 5 werkdagen wachten en dan kunnen we hem voor Brent ophalen in Enschede.

Wanneer heb jij een ID-kaart of paspoort voor je kindje aangevraagd?

Article by Batboy

Hi, ik ben Krystle oprichtster van de blog Batboy. Batboy is opgericht in 2016 en in 2017 is Batboy ingeschreven als bedrijf en ben ik zelfstandig ondernemer. Op Batboy vind je dagelijks inspirerende blogs over het ouderschap, dagjes uit, fashion, jongens speelgoed, persoonlijke verhalen en meer.

This Article Has 2 Comments
  1. Nathalie schreef:

    Wij hebben het bij alle kinderen rond 3 maanden gedaan. We moesten toen wel met de hand erachter verstopt het nekje steunen en het kindje op schoot nemen.

  2. Yvonne schreef:

    Schattige foto’s. Wij hebben ook voor alle drie een ID kaart inderdaad. Wat ik erg leuk vond, is dat Justin en Dylan hun eigen handtekening moesten zetten. Haha Dylan kon net zijn naam op zijn kleuters schrijven. Zo leuk als ik die kaart nu dan weer zie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Secured By miniOrange